De Koning zesde ontslagen trainer dit seizoen in Eredivisie

Voor de zesde keer dit seizoen heeft een club uit de Eredivisie zijn trainer ontslagen. VVV-Venlo nam dinsdag afscheid van Hans de Koning. De 60-jarige Rotterdammer zou aan het einde van het seizoen vertrekken uit Venlo, maar met nog acht wedstrijden te gaan komt het nu al tot een breuk.

Begin november vertrok John van den Brom bij FC Utrecht. Hij koos zelf voor een overstap naar de Belgische club Racing Genk. Zijn opvolger, René Hake, kreeg na een interim-periode een vaste aanstelling tot de zomer van 2022.

Kort na de trainerswissel bij FC Utrecht besloten ADO Den Haag en Fortuna Sittard om respectievelijk Aleksandar Rankovic en Kevin Hofland te ontslaan. Rankovic werd in Den Haag opgevolgd door Ruud Brood, die er vooralsnog niet in is geslaagd om ADO weg te krijgen uit de degradatiezone. Met 15 punten houdt ADO alleen FC Emmen (14) onder zich. Fortuna Sittard lukte het wel om onder leiding van Sjors Ultee weg te komen uit de onderste regionen.

Verrassing

AZ zorgde begin december voor het meest verrassende ontslag van dit seizoen. De Alkmaarse club besloot direct te breken met Arne Slot toen bleek dat hij gesprekken voerde met Feyenoord over een dienstverband voor komend seizoen. AZ schoof assistent Pascal Jansen door om het seizoen af te maken.

Eind januari werd Adrie Koster ontslagen bij Willem II. Met Zeljko Petrovic als nieuwe trainer klommen de Tilburgers naar de zestiende plaats en hebben ze inmiddels aansluiting gevonden bij de clubs die net boven de gevarenzone staan, waaronder VVV en ook PEC Zwolle, dat vorige maand John Stegeman ontsloeg. Stegeman zou eigenlijk komende zomer vertrekken. Bert Konterman maakt dit seizoen als interim-trainer af en voor volgend seizoen heeft PEC onlangs Art Langeler aangesteld.