Berghuis kan Advocaat niet verleiden tot een ereronde

Aanvoerder Steven Berghuis van Feyenoord probeerde zijn trainer Dick Advocaat vergeefs te verleiden tot het lopen van een ereronde na de zege op FC Utrecht (2-0) in de finale van de play-offs om Europees voetbal. "Het was toch zijn laatste wedstrijd bij ons", zei de international van Oranje. "Maar Dick wilde niet."

Berghuis zag ook dat Advocaat zijn emoties even niet de baas was. Het afscheid bij Feyenoord viel de 73-jarige Hagenaar zo zwaar dat er tranen over zijn wangen stroomden toen hij naar de spelerstunnel rende. Hij gaf Berghuis nog wel een zoen. En weg was hij.

Berghuis wilde zelf nog niet over een afscheid bij Feyenoord speculeren. "Dat gaat nu niet door mijn hoofd. Ik heb ook nog een jaar contract. Ik heb deze wedstrijd genoten van het publiek. We hebben ze nodig. De supporters zijn zo'n enorm wapen voor ons. Feyenoord is Feyenoord niet zonder supporters. Hopelijk is het stadion volgend seizoen weer vol. Dat zou al zo veel schelen."

"Het was dit seizoen niet goed genoeg", erkende Berghuis. "Vijfde worden in de Eredivisie is natuurlijk niet goed voor Feyenoord. Een volle Kuip zal ons volgend seizoen helpen", aldus de aanvaller, die niet helemaal ontevreden is over zijn prestaties dit seizoen. "Die rode kaart laatst van me was niet handig", doelde hij op zijn zware overtreding in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. "Maar wat betreft doelpunten en assists ben ik in de dubbele cijfers geëindigd. Het gaat echter niet om mij, maar om het team. En als team hebben we te weinig punten gehaald."