Deense bondscoach laat spelers zelf bepalen of ze kunnen spelen

De Deense bondscoach Kasper Hjulmand heeft er begrip voor als er spelers uit zijn selectie zijn die zich nog niet in staat voelen om donderdag aan te treden tegen de Belgen. De hartstilstand van Christian Eriksen heeft de afgelopen dagen veel impact gehad op de selectie van de Denen.

"Het is nog te vroeg om te zeggen of elke speler mentaal bereid zal zijn om donderdag te spelen. En het is oké als een speler aangeeft emotioneel niet klaar te zijn om tegen België aan te treden", zei Hjulmand. "De afgelopen 24 uur waren goed voor de groep. We weten dat Christian het goed stelt en we zijn weer aan de slag gegaan op het trainingsveld. Er waren lachende gezichten te zien bij de spelers."

De Denen verloren de eerste wedstrijd uiteindelijk met 1-0. Daags de wedstrijd uitten de spelers kritiek dat ze voor de keuze waren gesteld om de wedstrijd zaterdagavond of zondagmiddag te voltooien. Hjulmand: "Ik had de indruk dat wij en de spelers onder druk werden gezet. Er is geen twijfel dat we twee opties kregen van de UEFA. Ik was daar, ik weet het. Maar er waren maar twee opties en dat was heel, heel duidelijk."

Eriksen liet dinsdagochtend van zich horen via sociale media. "Ik ben in orde, gezien de omstandigheden. Ik moet nog wat onderzoeken ondergaan in het ziekenhuis, maar ik voel me goed. Nu ga ik de jongens van het Deense team de komende wedstrijden aanmoedigen. Speel voor heel Denemarken", schreef hij op Instagram.

De Denen spelen donderdag om 18.00 uur in Kopenhagen tegen de Belgen.