,,United benadert Van Gaal”

Manchester United onderzoekt de mogelijkheid om Louis van Gaal na het WK als hoofdtrainer aan te trekken. Joel Glazer, die samen met zijn broer Avram voorzitter is van de raad van bestuur van de Engelse club, zou vrijdag met de bondscoach van het Nederlands elftal hebben gesproken. Dat meldt zaterdag de Telegraaf.

Van Gaal weigerde in de winterstop een aanbod van Tottenham Hotspur om direct in Londen aan de slag te gaan. Hij wil zich tot en met het WK volledig op Oranje concentreren. De Amsterdammer staat na de mondiale eindronde in Brazilië open voor een Engels avontuur. Van Gaal heeft de ambitie om in vier verschillende landen kampioen te worden.

Manchester United is bezig aan een teleurstellend seizoen. Onder de nieuwe trainer David Moyes is het al uitgeschakeld in de race om de Engelse titel en FA Cup. Bayern München belette de regerend kampioen van Engeland afgelopen week de doorgang naar de halve finales van de Champions League. United presteert dit seizoen zo teleurstellend dat het volgend seizoen waarschijnlijk niet in de Champions League mag uitkomen.