Van Gaal: de geschiedenis herhaalt zich bij FC Barcelona

Louis van Gaal vindt het niet opvallend dat de kritiek bij FC Barcelona zich deels richt op de Nederlandse coach en spelers.

"Dat is typisch Barcelona. Als alles goed is en je levert geweldige bijdrages, zoals Frenkie de Jong de afgelopen twee jaar heeft laten zien, dan is er niets aan de hand. Op het moment dat het slecht gaat, zoekt men in Barcelona altijd naar de buitenlanders. In dit geval is de coach ook een buitenlander en een Nederlander. Dat heb ik ook meegemaakt. De geschiedenis herhaalt zich. Daar moet je niet van staan te kijken", zei de bondscoach van het Nederlands elftal zondag in Zeist.

"Ik denk dat Frenkie daar heel goed mee omgaat. En Ronald Koeman en Luuk de Jong en Memphis Depay ook. Ik denk niet dat dat het grootste probleem is", vervolgde Van Gaal, die het opnam voor zijn spelers. "Als ik naar de data van Memphis kijk in trainingen en wedstrijden... Ik heb nog nooit zo'n spits gehad. Iemand die zoveel loopt en diep gaat en ook in de bal komt. Dat is lovenswaardig."

Op Frenkie de Jong had Van Gaal, na het duel met Letland van vrijdag, wel wat kritiek. "Soms denk ik wel eens, je loopt te veel. Ik vond hem tegen Letland niet balvast, dat heb ik hem ook gezegd."