Oranje mag niet klagen over resultaat loting voor WK

Het Nederlands heeft het niet slecht getroffen bij de loting voor het WK van eind dit jaar in Qatar. Oranje stuit in de groepsfase op Qatar, Senegal en Ecuador.

Zoals Louis van Gaal al voorspelde, ontloopt het Nederlands elftal de zeven toplanden in de groepsfase van het WK. De bondscoach zei afgelopen week al dat Oranje aan Qatar zou worden gekoppeld. "Want ik heb altijd het geluk aan mij broek hangen", zei hij. Nederland ontloopt daardoor in de poule toplanden als Brazilië, België, Frankrijk, Argentinië, Engeland, Spanje en Portugal.

Senegal is de regerend winnaar van de Afrika Cup, met sterspeler Sadio Mané. Ecuador plaatste zich als nummer 4 van via het Zuid-Amerikaanse kwalificatietoernooi voor het WK. De beste twee ploegen van acht poules plaatsen zich voor de achtste finales.

Oranje is ingedeeld in groep A en treft mogelijk in de achtste finale een landenploeg uit groep B, met Engeland, Iran, de Verenigde Staten en Wales, Oekraïne of Schotland. Nederland komt al op de openingsdag van het WK in actie. Senegal is op 21 november de eerste tegenstander, gevolgd door Ecuador op 25 november en Qatar op 29 november.