Het wisselen van de keeper voor de penalty’s had ook kunnen uitlopen op een drama

Louis van Gaal was niet de eerste coach die dacht slim te zijn door de vaste keeper vlak voor de penalty's te ruilen met een keeper die daarin beter zou zijn. Coach Mike Buskens stond met zijn 2e divisieclub Greuther Furth in de halve finale van de Duitse beker tegen Borussia Dortmund. Na twee verlengingen stond het nog altijd 0-0. Buskens besloot zijn vaste keeper Max Grun in te ruilen voor reservekeeper Jasmin Fejzic. Die is groot van postuur en had de faam goed te zijn in penalty's stoppen. In de 118e minuut kwam Fejzic in het veld. Een minuut later verkeek Fejzic zich op een langeafstandsschot van Borussia. Het werd 1-0 en er kwamen geen penalty's. Van Gaal heet nu een genie, Buskens is werkeloos.

Bron(nen):   espnfc      

11 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  Ah, om het te vieren trakteert ome Дрихаус op een rondje zure azijnpis. Dank!

 2. Bart_van_Oerle

  Net zoals dat het niet wisselen van een keeper óók op een drama kan uitlopen…. Duh!

 3. Dead Silence

  Als je een keeper hebt die heeft laten zien beter in het stoppen van penalties te zijn, dan zet je toch die kerel onder de lat, zoals Van Gaal heeft gedaan. In de voetbalwereld is dit van ongekend intellectueel niveau en meesterlijk. Ik moet er echt om lachen. En ja, het had ook helemaal verkeerd kunnen aflopen…

  • Bart_van_Oerle

   Inderdaad verbazingwekkend dat deze voor de hand liggende optimalisatie van je winstkansen als een ongelofelijke meesterzet gezien wordt. Zeker gezien voetbal al decennia lang een populaire sport is en dan nog zijn er ogenschijnlijk simpele dingen die als een enorm slimme zet gezien worden.

   Wat betekent dat nu? Is voetbal zo complex dat er alle mogelijke verbeteringen nog lang niet uitgeput zijn? Of is het niveau van de coaches zo laag dat er nog een enorme hoeveelheid laaghangend fruit is blijven hangen?

   (in antwoord op Dead Silence)
 4. catchit64

  Als niet voetbal fan, of misschien zelfs voetbalhater snap ik werkelijk niet dat mensen waar ik soms zeer intelligente berichten van lees zich bezig houden met het hersenloze kuddegedrag dat men voetbal placht te noemen. Zoveel leeghoofden op een veld en een uberleeghoofd die daar weer leiding aan geeft is werkelijk té zonde om over te praten…

  Zonde dat ie er al zoveel letters aan heb gewaagd.

  • Koper

   Het is wel een beetje vreemd als je een sport ‘haat’ hoor. Kijk dan gewoon niet. Net zoals je dat waarschijnlijk ook met badminton of curling doet.

   (in antwoord op catchit64)
   • catchit64

    Je ontkomt er niet aan maar dat hebben sportliefhebbers niet in de gaten.

    (in antwoord op Koper)
    • RhodBerth

     Ik ontkom niet aan het songfestival, de ramadan en poepende honden, daar zit ik me toch ook niet boos over te maken? Stel je niet aan, klaagkip.

     (in antwoord op catchit64)
  • RhodBerth

   Als je jezelf zo intelligent vindt dan is het onbegrijpelijk dat je niet begrijpt dat een mens vermaak nodig heeft voor ontspanning.
   Dat spanning en ontlading een groot gevoel van geluk geven.
   Dat soms de meest onzinnige bezigheden meer bijdragen aan het welzijn van een mens.

   Verder ben je kennelijk niet intelligent genoeg om te begrijpen dat juist het feit dat je anderen ‘leeghoofden’ vind aangeeft dat je zelf ook maar een klein beetje slimmer bent dan het gemiddelde. Een beetje zoals een 2e klasser de meeste lol heeft in het pesten van brugpiepers. Iemand in de 6e klas maakt zich niet boos omdat de brugsmurfen nog knikkeren op het schoolplein.

   Kortom, verbeeld jezelf niet teveel, en ga eens wat leuks doen in plaats van jezelf opwinden over het plezier van anderen.

   Ik heb zelf een hele leuke zaterdagavond gehad. Het zal me worst wezen of ik daardoor een neanderthaler ben met een hoog voorhoofd.

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan