Brazilië rouwt, Duitsland jubelt

,,De overwinning voor de eeuwigheid'', kopt de Duitse krant Bild op de website. ,,En nu de Hollanders'', valt er ook nog te lezen. Een onoverwinnerlijk gevoel, dat lijkt de krant te hebben gekregen van de 7-1 overwinning van Duitsland op Brazilië in de halve finale van het WK dinsdagavond. En dat geldt niet alleen voor Bild.

,,In een roes naar Rio'', schrijft de Süddeutsche Zeitung. De krant doelt op de finale die Duitsland zondag speelt in Rio de Janeiro. Vooral de houding van het Duitse elftal tegen Brazilië kan op complimenten van de Süddeutsche Zeitung rekenen. ,,Een erg geëmotioneerd Brazilië tegen een koel, efficient Duits team.''

Duitsland treft in de finale Nederland of Argentinie. Wie het wordt, interesseert de Die Welt weinig: ,,Argentinië? Nederland? Het maakt niet uit! Duitsland is favoriet''.

Heel andere berichten in Brazilië. Het land is logischerwijs in shock. ,,Lijden, frustratie en verbijstering'', is een van de koppen op de site van de Braziliaanse krant O Globo. ,,Totaal gedomineerd'', geeft de krant Folha de Sao Paulo eerlijk toe. ,,Het masker is gevallen'', schrijft de sportkrant Gazeta Esportiva.

Ook buiten Duitsland en Brazilië is de historische uitslag natuurlijk niet onopgemerkt gebleven. Wie de website van de Amerikaanse omroep CNN opende zag een foto van de Duitser Miroslav Klose. ,,AUF WIEDERSEHEN!'', stond er boven. Daaronder: ,,Geweldig Duitsland vernedert Brazilië.''