Video: was de penalty van Vlaar gewoon een doelpunt? Oordeel zelf

Er is  een filmpje opgedoken  op youtube waarop het lijkt dat de  (gemiste) penalty van Ron Vlaar gewoon een doelpunt was. Nadat Sergio Romero de penalty van Vlaar stopte, kreeg de bal buiten het zicht van de camera’s een vreemde stuit. Terwijl Romero en Vlaar niet meer keken, rolde de bal richting de doellijn. Op beelden, die vanaf de tribunes zijn geschoten, lijkt de bal op de lijn te blijven liggen.  Oordeel zelf

12 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. AT

    Zelfs als de bal op de doellijn ligt is het nog geen goal, zelfs als de bal over de doellijn was geweest hadden we nog met één penalty verschil verloren.

    • André Somers

      Dat laatste weet je niet (de laatste penalty is niet genomen, en had dus wellicht gestopt kunnen worden).

      Maar dat het geen doelpunt was is zeker, omdat hij niet als zodanig is goedgekeurd. Wellicht had een doelpunt moeten zijn, maar dat kan je aan dit videotje niet niet zien, daar is de doellijntechnologie voor. Water door de Rijn (of de Amazone). Nederland heeft verloren, en het is klaar.

      (in antwoord op AT)
  2. Tuinkabouter

    De bal komt tegen Vlaar aan en stuitert daardoor terug richting doel, zie andere filmpjes vanaf de andere kant.

    • RhodBerth

      Nee hoor, Vlaar ontwijkt die bal en raakt ‘m niet: http://gfycat.com/accuratebackdowitcher

      (in antwoord op Tuinkabouter)
      • Tuinkabouter

        Je hebt gelijk idd, hoewel het lastig te zien is of hij hem inderdaad helemaal niet raakt. Vlaar lijkt er zelfs even op te wijzen dat de bal richting het doel gaat / het doel ingaat, maar hij krijgt geen gehoor.

        (in antwoord op RhodBerth)
        • RhodBerth

          Niet alleen Vlaar, de helft van de NL spelers ziet het: http://instagram.com/p/qR1Ra0pI0r (weer een ander filmpje)

          Maar ik denk dat uiteindelijk de bal nooit helemaal de doellijn is gepasseerd, en daarom is het geen doelpunt, en legt ook Vlaar zich er bij neer.

          (in antwoord op Tuinkabouter)
          • RhodBerth

            Als de bal overigens wel over de lijn was gegaan was het wel een doelpunt geweest;

            “A kick is successful if, having been touched once by the kicker, the
            ball crosses the goal line between the goal posts and under the
            crossbar, without touching any player, official, or outside agent other
            than the defending goalkeeper. The ball may touch the goalkeeper, goal
            posts, or crossbar any number of times before going into the goal as
            long as the referee believes the ball’s motion is the result of the
            initial kick.”

            http://en.wikipedia.org/wiki/Penalty_shoot-out_%28association_football%29

            (in antwoord op RhodBerth)
          • Buck Danny

            Vreemd. Jouw bericht lijkt haaks te staan op deze reacties die ik tegenkwam:

            “Geen doelpunt! Als de bal in een strafschopserie weer in voorwaartse beweging is, is, zoals men dat noemt, het effect uitgewerkt. Wat er dan verder ook gebeurt, het kan nooit meer een doelpunt opleveren.Iets anders is het natuurlijk als het in de wedstrijd zelf gebeurt, dan is het gewoon een treffer.
            Ik ben dertig jaar scheidsrechter geweest op redelijk hoog niveau en volg de ontwikkelingen op het gebied van de spelregels nauwgezet. Deze regel bestaat al bijzonder lang.”

            ” Inderdaad… zodra de bal gekeerd wordt door keeper, paal of lat en zich in tegenovergestelde richting beweegt heeft het schot zijn uitwerking gehad,… geldt overigens alleen voor penaltyseries… want, zoals Ton al zegt, als dit een penalty in een wedstrijd had geweest, had het een ander verhaal geworden… (ook ik ben oud- scheidsrechter)”

            (in antwoord op RhodBerth)
          • RhodBerth

            Tsja, dan zitten ze er toch naast met al hun 30 jaar ervaring.

            Hier de penalty van brazilie in 1986 (WK Mexico) die toegekend wordt: (vanaf 4:50 minuut)
            https://www.youtube.com/watch?v=PYI8AjhYZew#t=307

            Na deze penalty heeft de FIFA datgene wat ik hierboven aanhaalde bevestigd.

            Een ander voorbeeld (die nog meer op ‘Vlaar’ lijkt) hier:

            https://www.youtube.com/embed/i9izKWT-hQw

            (in antwoord op Buck Danny)
          • RhodBerth

            In aanvulling op het bovestaande:
            Brazilie 1986: penalty langs de keeper, tegen de paal, via paal tegen de rug van de 0,5m voor het doel liggende keeper, en zo in het doel. Het doelpunt telt.

            2e link: de bal wordt gekeerd door de keeper, die juichend wegrent, de bal stuitert met effect en rolt het doel in (net als bij Vlaar, alleen sneller).

            (in antwoord op RhodBerth)
  3. RealShowstopper

    Bal bleef precies op doellijn liggen. Hier alles op een rijtje:
    http://therealshowstopper.wordpress.com/2014/07/10/ging-de-strafschop-van-vlaar-er-toch-in-beelden-van-de-tribune/

  4. Elotromundial Grdaint

    AWESOME!!! Did you notice that Vlaar’s penalty was neartly in??? Romero’s luck is beeing tweeted all around the world!!!! He is the TODAY’S MOST COMMENTED goalkeeper!!!

    May check it at http://elotromundial.com

    .

Reacties niet toegestaan