Coach Luiz Scolari van Brazilië is ontslagen

De Braziliaanse voetbalbond heeft volgens AFP Luiz Scolari ontslagen als trainer van het nationale team. Het viel te verwachten: de 7-1 tegen Duitsland en de 3-0 tegen Nederland vielen in Brazilië niet goed. Sinds november 2012 was hij voor de tweede keer bondscoach van Brazilië, met wie hij in 2002 wereldkampioen werd op het WK in Japan en Zuid-Korea. Scolari is een van de succesvolste coaches uit het Braziliaans voetbal. Hij staat bekend als een temperamentvolle man die tijdens wedstrijden enorm meeleeft met de prestaties van zijn elftal. In 2002 loodste hij Brazilië naar de wereldtitel, twee jaar later bereikte hij met Portugal de finale van het EK 2004. In het seizoen 2008/09 was hij enkele maanden coach van de Engelse topclub Chelsea.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Koper

    Brazilië moet terug naar het sambavoetbal. Ze hebben zo veel kwaliteit rondlopen in de jonge lichtingen dat ze zich frivool voetbal kunnen en zouden moeten veroorloven. Eerst de goodwill en het plezier terugwinnen, daarna komen de prestaties.

  2. Burgermans

    Scolari was veruit de slechtste coach van het WK. Hij stelde voortdurend de verkeerde spelers op, gebruikte altijd de verkeerde tactiek, zette nul komma nul organisatie neer en liet zijn spelers elke wedstrijd slechter spelen. Zonder Neymar en de corrupte scheidsrechters was Brazilië de voorrondes niet eens doorgekomen.

Reacties niet toegestaan