De positie van FIFA baas Blatter is voor het eerst serieus in gevaar

De FIFA is corrupt, dat weet iedereen. Maar tot nu toe leek de organisatie daarmee weg te komen. Een rapport waarin staat beschreven hoe Rusland en Qatar met steekpenningen de organisatie van de wereldkampioenschappen voetbal in de wacht sleepten, werd door FIFA baas Blatter behendig onder het tapijt geschoffeld. En daarmee leek hij voor de zoveelste keer te kunnen vermijden dat hij in het openbaar werd ontmaskerd als de oplichter die hij is. Maar Blatter blijkt te vroeg te hebben gejuicht. Coca-Cola, een van de hoofdsponsoren van de FIFA, is boos. Het bedrijf wil niet betrokken zijn bij een organisatie die corruptie probeert te verbergen. Coca Cola: “The current conflicting perspectives regarding the investigation are disappointing. Our expectation is that this will be resolved quickly in a transparent and efficient manner.” Coca-Cola draagt $300.000.000 per WK bij aan de FIFA. Het bedrijf te vriend houden is dus van levensbelang. Maar bovendien is er de verwachting dat andere belangrijke bedrijven het voorbeeld van Coca-Cola zullen volgen.  

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  “onder het dak tijd geschoffeld”….
  Inderdaad, daar zeurt de spellingscontrole niet over … 😉

  • marianne martens

   Wat zegt het nu dat deze man zo lang zijn gang kon gaan met zijn handelen, machtsmisbruik en afpersing, die zo is overgenomen van gangsters en maffia. Wie hebben hier baat bij gehad? Deze organisatie behoort te worden opgedoekt en weer een nieuw systeem ontwerpen. Zoiets als Utopia van Thomas More, alles verdelen, geen eigendomsrecht etc. Hoe zit die KNVB in elkaar? door alsmaar hierin mee te gaan?
   Wat vindt u hiervan.

   (in antwoord op harrr)
   • harrr

    Baat was doekoe, zoals alls toch?.. 😉
    en Utopia gaat niet werken, dat experiment faalde al hopeloos onder de noemer communisme (ook al noemden ze het socialisme)

    (in antwoord op marianne martens)
 2. Malky

  Het klinkt als de Rabobank die zich ineens niet meer wil associëren met de wielersport, volkomen lachwekkend.

Reacties niet toegestaan