Van Gaal tipt Giggs als opvolger

Louis van Gaal heeft Ryan Giggs naar voren geschoven als zijn toekomstige opvolger bij Manchester United. De 63-jarige manager van de Engelse topclub denkt dat de Welshman over twee jaar klaar is om hem op te volgen.

,,Ik verwacht dat Ryan de baas wordt als ik ben vertrokken'', zei Van Gaal vrijdag op het tv-kanaal van ManUnited. De oud-bondscoach van Oranje staat tot de zomer van 2017 onder contract. Hij onthulde onlangs dat Manchester zijn laatste klus als trainer is.

Giggs (41) speelde zijn hele carrière voor de 'Mancunians'. De vleugelspits uit Wales kwam tot liefst 963 wedstrijden voor de Engelse club, waarmee hij twee keer de Champions League won (1999 en 2008) en dertien landstitels veroverde. Giggs zat de laatste weken van vorig seizoen even als interim-trainer op de bank bij de 'Mancunians' na het ontslag van David Moyes, dit seizoen is hij assistent van Van Gaal.

,,Net als de spelers heeft Ryan taken die hij moet uitvoeren'', aldus Van Gaal. ,,Wat hij moet doen, doet hij erg goed.''