Blatter heeft niks als de ‘nucleaire optie’ doorgaat

FIFA-capo Sep Blatter maakte gisteren een wraakzuchtige indruk, vooral in de richting van de UEFA, de Europese voetbalbond. Maar zonder de UEFA zal zijn imperium ineenstorten. Er zijn geluiden dat de UEFA, samen met de VS en een aantal Zuid Amerikaanse landen het WK van 2018 in Rusland wil boycotten. De opstandelingen willen een Clean Cup zetten tegenover de World Cup. Dan is het snel gedaan met de FIFA. Het allergrootste deel van de miljardeninkomsten van de FIFA komen van het WK. Als de belangrijkste en rijkste voetballanden niet meedoen, dan zal een belangrijk deel van de TV-inkomsten wegvallen en zullen ook de sponsorcontracten veel magerder uitpakken. "Blatters aanhangers zijn Putin, de slavendrijvende emir van Qatar en 100 kleine landjes zonder voetbaltraditie die hij een stem heeft gegeven en ieder jaar een ton," zegt Marc Ganis, een Amerikaanse deskundigen. Die achterban was voldoende om te worden herkozen, maar is niet voldoende om de FIFA op de been te houden. Op 25 juli is het eerste moment dat veel duidelijk kan worden. Dan wordt in Sint Petersburg gelood voor de voorronden van het WK van 2018. De vraag is hoeveel stoelen dan leeg blijven. Blatter blijft strijdbaar en wraakzuchtig: „Het gaat hier om haat, die niet alleen van één persoon bij de UEFA komt, maar van een organisatie die niet begrepen heeft dat ik al in 1998 voorzitter ben geworden”, sneerde Blatter, die duidelijk maakte dat zijn tegenstanders nog niet van hem af zijn. „Ik vergeef iedereen, maar ik vergeet niet.”

17 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Wim Aalbers

  Gelood?

  • Albert Bakker

   Ja, ze gaan dat in het vervolg doen met loodjes. Als bescherming tegen nucleaire opties.

   (in antwoord op Wim Aalbers)
  • RHK

   Ja joh, FIFA’s kogels zit lood in. Als je bent gelood dan val je af (je bent dan meestal ook dood) 🙂

   (in antwoord op Wim Aalbers)
  • FritsB

   Kom, niet zo flauw doen. Als ik zie wat mijn spellingscontrole af en toe probeert mij te laten schrijven … Moet je verdorie je eigen tekst nog eens goed nalezen terwijl je zeker weet het goed geschreven te hebben.
   Overigens: loden is toch diepte peilen? Meten of er genoeg water staat om door te kunnen varen? Dan klopt het met een omweg toch nog.

   (in antwoord op Wim Aalbers)
 2. Alwin Niemeijer

  gelood! haha, ik zag het ook. Tja, lastige taal dat Nederlands.

 3. Marg00tje

  Ha ha die ouwe lul laat zich kennen. Ik hoop dat de UEFA niet meer meedoet. En dat de WK wordt geboycot. Gewone mensen kunnen ook mee doen door de sponsors van de FIFA niet meer te steunen door hun artikelen te weren.

 4. Paul Lamote

  De amerikanen zijn alleen maar gefrustreerd omdat ze het WK van 2022 niet gekregen hebben.

 5. Koper

  Kansloos want de Russen, Italianen, grieken, etc zitten allemaal ook in de Uefa.

 6. Burgermans

  Gelood, 3huis?

 7. KarlRuprechtKroenen

  Joseph Goebbels, Joseph Stalin, Joseph Blatter?

  • Burgermans

   Erbarmelijke vergelijking. De man is weliswaar zo corrupt als een Afrikaans staatshoofd maar heeft geen doden op zijn geweten.

   (in antwoord op KarlRuprechtKroenen)
 8. Jan Leul

  „Ik vergeef iedereen, maar ik vergeet niet.” aldus een bijna tachtiger.

 9. Bartje

  Engeland had zijn zinnen gezet op het WK 2018 en heeft ook flinke som smeergeld geboden maar helaas Rusland bood meer.
  VS had 2022 zeer gewenst maar Qatar bood meer smeergeld.
  De gehele wereld hangt van Macht(misbruik) en corruptie aan elkaar het zou dan toch een wonder zijn dat FIFA clean is wat smeergeld betreft.
  Wat zich heden afspeelt is het gedrag van slechte verliezers en alles uit de kast halen om alsnog hun zin door te drijven.
  Heerschap Platini drukt enige tijd terug even in totaal 2 miljard achterover en is door de toenmalige president Sarkozy gered wel door dat immense bedrag terug te storten naar de werkelijke eigenaren en deze persoonlijkheid heeft het lef om Blatter te beschuldigen van Corruptie waar tot op dit moment geen enkel bewijs voor is.
  Frankrijk heeft gezegd op Blatter gestemd te hebben en er moeten volgens ingewijde nog 4 landen EU zijn die dat gedaan hebben.
  Mijn vermoeden is dat het Griekenland, Hongarije, Tsjechië en Slowakije zijn.
  Iedereen heeft een laag boter op zijn kop die haast niet meer te dragen is.

Reacties niet toegestaan