‘Nachtmerrie van Oranje is uitgekomen’

Een nachtmerrie, een ramp en een vernedering: buitenlandse media zijn niet zachtzinnig in hun kritiek op het optreden van Oranje. ,,De leeuw blijft in z'n hempie staan: Oranje niet naar EK!'', kopte de Belgische krant Het Laatste Nieuws.

De nederlaag van het Nederlands elftal krijgt in onder meer de Duitse pers veel aandacht. Volgens de Süddeutsche Zeitung is de ,,nachtmerrie van Oranje'' uitgekomen: Nederland doet niet mee aan het EK van 2016. Der Spiegel wijst erop dat de Nederlanders voor het eerst sinds 1984 ontbreken op het Europese Kampioenschap.

Ook de Britse media sparen de ploeg van Danny Blind niet. ,,De nachtmerrieachtige kwalificatiecampagne voor het EK 2016 eindigde voor Nederland thuis in een ramp'', concludeerde de Mirror. Volgens de krant konden de Tsjechen het zich permitteren met tien man te spelen.

Volgens de Daily Mail is het verlies tegen de Tsjechen voor Nederland zelfs een nationaal drama. ,,Van Alkmaar tot Zeist: een trotse voetbalnatie is in rouw'', concludeerde de krant, die overigens weinig compassie toonde. ,,Waarom zou je op de hulp van de IJslanders rekenen als je je eigen helft van de klus niet kan klaren?''