‘FBI heeft ook Blatter op de korrel’

De FBI onderzoekt de rol van FIFA-baas Sepp Blatter in de beruchte ISL-zaak. Dat meldde de BBC zondagavond.

Sportmarketingbedrijf ISL betaalde in de jaren 90 zo'n 100 miljoen dollar aan voetbalofficials in ruil voor marketingrechten. Oud-FIFA-president Joao Havelange schreef in een brief dat zijn opvolger, Blatter, volledig op de hoogte was van de fraudezaak. Blatter ontkent dat bij hoog en laag.

De Amerikanen hebben daar zo hun bedenkingen bij, blijkt uit een brief die ze hebben gestuurd aan de Zwitsers. Die onderzochten de zaak al eerder en de Amerikanen willen informatie uit dat onderzoek hebben. ,,Naast andere dingen, onderzoekt de aanklager de beschuldigingen van Havelange aan het adres van Blatter'', schrijft de FBI volgens de BBC.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ko Herent

  Prima, opsluiten die oude lul.

 2. Jaap Aap

  Andrew Jennings van de BBC doet al 10 jaar onderzoek naar de fraude in deze zaak met ISL en heeft daar verschillenden programma’s over gemaakt. Natuurlijk had hij niet de gelegenheid om mensen te ondervragen en onderzoek te doen zoals de politie en FBI kunnen en mogen maar dit had al jaren geleden opgepakt moeten worden door de verschillende instanties.

  Jennings zat zo dicht bij de waarheid dat hem al lang geleden de toegang tot FIFA is ontzegd, alle accreditaties ingetrokken en zelfs is bedreigd. Maar ‘men’ wilde het niet horen of zien…

 3. Burgermans

  Hopelijk ontloopt die schurk zijn straf niet.

  God zegene de Verenigde Staten van America en de FBI!

Reacties niet toegestaan