Trainer Bosz weg bij Vitesse

Peter Bosz vertrekt bij Vitesse. De trainer maakt per direct de overstap naar Maccabi Tel Aviv, de regerend landskampioen van Israël. Dat meldt Vitesse maandag.

De 52-jarige Bosz was sinds medio 2013 hoofdtrainer van Vitesse. Bij Maccabi ondertekent de Apeldoorner een contract voor 1,5 jaar. Bij Maccabi Tel Aviv is Jordi Cruijff technisch directeur.

Assistent-trainer Rob Maas neemt voorlopig de taken van Bosz als hoofdcoach bij Vitesse over. De Arnhemmers staan halverwege de competitie op de vijfde plaats in de eredivisie.

Uitdaging

,,Maccabi Tel Aviv heeft mij al een aantal keer benaderd. Ik heb geluisterd naar hun plannen en besloten de uitdaging aan te gaan'', zo legt Bosz uit. ,,Ik heb bij Vitesse met enorm veel plezier gewerkt. De faciliteiten zijn uitstekend en met de hele staf en de mensen binnen de club heb ik geweldig samengewerkt. Ik zal hen enorm gaan missen. Daarentegen heb ik al vaker aangegeven ambities te hebben als hoofdtrainer.''

Bosz speelde aan het begin van zijn voetballoopbaan voor Vitesse. Ook voetbalde hij onder meer voor Feyenoord, NAC Breda en het Japanse JEF United. Bosz kwam tot acht interlands voor Oranje. Als trainer werkte hij naast Vitesse voor AGOVV Apeldoorn, De Graafschap en Heracles Almelo. Bij Feyenoord was Bosz enkele seizoenen technisch manager.