Bedreiger Vermeer raakt zijn baan kwijt

Eén van de mannen die donderdagavond tijdens dartswedstrijden in Newcastle bordjes omhoog hielden met beledigende en bedreigende teksten over Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer, is door zijn baas op non-actief gezet. Het Amsterdamse centrum voor revalidatie en reumatologie Reade nam in een persverklaring met klem afstand van het gedrag van de werknemer. ,,De betreffende medewerker is per direct op non-actief gesteld en de raad van bestuur is inmiddels een nader onderzoek gestart'', meldde Reade vrijdagavond.

Tijdens de Premier League in Newcastle waren handgeschreven borden in het publiek te zien met daarop teksten als 'Kenneth NSB' en 'Kenneth Vermeer Hangen', met daarnaast een getekende pop aan een galg. Foto's en video's van de betreffende toeschouwers met hun bordjes werden veelvuldig gedeeld op de sociale media.

Doelman Vermeer van Feyenoord kondigde vrijdag direct aan bij de Britse justitie aangifte te gaan doen. De oud-Ajacied werd zondag ook al beledigd tijdens de klassieker in de ArenA. Er klonken verwensingen in spreekkoren en een man had een opblaaspop aan een strop over de balustrade gehangen, die de keeper moest voorstellen.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Meneer Dick

  Fan zijn van darten, dat is echter een verzachtende omstandigheid.

 2. Blargh

  Eens kijken hoeveel die krijgt bij de rechter : privé is privé !!!

  • Jerapah

   Als je zo dom bent om voor de televisiecamera een bord omhoog te houden met beledigende teksten, heeft dat helemaal niets met ‘privé’ te maken. Dit soort vormen van normvervaging moet hard worden aangepakt.

   (in antwoord op Blargh)
   • Blargh

    vrijheid meningsuiting !!!

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     Oh ja? Even kijken of je werkelijk consequent bent. Dan ben je vast ook van mening dat de voorzitter van de PvdA in Katwijk die in via Tweet liet weten Geert Wilders dood te wensen vrij uit had moeten gaan. Tja, vrijheid van meningsuiting toch?

     (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      een politieke partij voorzitter versus een verpleger …u ziet vast wel de relevantie

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Oh, dus vrijheid van meningsuiting geldt niet voor iedereen? Dat is interessant om te weten. Dan is er dus geen enkel beletsel om Wilders te veroordelen vanwege zijn ‘minder Marokkanen’ uitspraken. Een lijsttrekker van een politieke partij versus een verpleger, u ziet vast wel de relevantie.

      (in antwoord op Blargh)
     • Blargh

      relevantie met werk , niet zo snuggere giraf

      (in antwoord op Jerapah)
     • Jerapah

      Blargh, je bent een sukkel. Dat mag ik zeggen.Dat is vrijheid van meningsuiting, niet waar?

      (in antwoord op Blargh)
 3. kwikfit

  Zou er ook zo’n heisa zijn ontstaan als Vermeer blank was geweest?

 4. Pretletter

  De werkgever heeft gelijk, als bedrijf zijnde is dit geen reclame en wil je dit soort schorem niet aan het werk hebben

 5. Burgermans

  Als ik er achter kwam dat mijn werknemer naast Ajaxied ook nog een dart-fan is zou ik hem ook ontslaan.

Reacties niet toegestaan