FC Twente in beroep tegen degradatie

ENSCHEDE (ANP) - FC Twente gaat in beroep tegen het voornemen van de licentiecommissie van de KNVB om de club te laten degraderen naar de Jupiler League. De Enschedese club weigert zich neer te leggen bij de sanctie die de licentiecommissie een dag eerder oplegde.

Die besloot woensdag om de licentie van FC Twente voor de eredivisie in te trekken vanwege financieel wanbeleid in de afgelopen jaren, maar de club wel toe te laten tot de Jupiler League. De leiding van FC Twente zegt ,,verbijsterd'' te zijn en vecht het besluit aan.

Degradatie naar de Jupiler League zou het einde van FC Twente betekenen. Dat benadrukt het bestuur donderdag in een schriftelijke reactie op het voorgenomen besluit van de licentiecommissie, om FC Twente terug te zetten naar de Jupiler League. ,,Nu wordt onze club feitelijk alsnog de definitieve doodsteek toegebracht'', zegt bestuurder Jan Schutrups.

Volgens de clubleiding kan Twente de financiële gevolgen van degradatie naar de Jupiler League niet dragen. ,,Een belangrijk deel van de korte- en langetermijnafspraken voor de financiële toekomst van de club zijn gemaakt onder het voorbehoud dat de huidige licentie voor de eredivisie behouden blijft'', aldus Schutrups.