Zware straf dreigt voor Engeland en Rusland

Engeland en Rusland moeten vrezen voor een zware straf. De tuchtcommissie van de Europese voetbalbond UEFA heeft een onderzoek ingesteld naar de heftige rellen rond de EK-wedstrijd zaterdag tussen de Engelsen en Russen in Marseille. Hooligans uit beide landen zorgden drie dagen lang voor ongeregeldheden in de Franse stad.

Zowel voor als na de wedstrijd kwam het tot confrontaties tussen beide supportersgroepen. In het Stade Vélodrome van Marseille werd vanuit het Russische vak vuurwerk afgeschoten richting de Engelse fans. Aan het einde van de wedstrijd bestormden Russen het Engelse vak, wat tot geweld en paniek leidde.

,,Ik heb begrepen dat we een boete zullen krijgen'', zei de Russische sportminister Vitali Moetko. ,,We hebben ons niet netjes gedragen.'' Met puntenaftrek houden de Russen geen rekening. Ze denken er met een zware boete vanaf te komen. De UEFA maakte niet bekend waarvoor Engeland en Rusland precies worden aangeklaagd.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Burgermans

    Vreemd. Het lijkt mij toch eerder een fout van de Franse politie dat Russische hooligans met vuurwerk in het stadion konden komen.

Reacties niet toegestaan