Veronica neemt Champions League over van SBS6

SBS6 neemt na een seizoen afscheid van de voetbalwedstrijden in de Champions League. Het moederbedrijf SBS Broadcasting brengt de wedstrijden met ingang van komend seizoen onder bij de zender Veronica. SBS6 heeft de zendtijd nodig voor nieuwe Nederlandse series, meldt het tv-concern.

SBS Broadcasting en uitgeverij Sanoma, grootaandeelhouder van de tv-zenders, kochten de rechten van de UEFA Champions League voor de periode 2015-2018. ,,We staan nog steeds achter de beslissing om de UEFA Champions League tot nu tot bij SBS6 uit te zenden, maar voor het komend seizoen ligt de situatie anders'', zegt CEO Peter de Mönnink van SBS Broadcasting (SBS6, Veronica, NET5) dinsdag. ,,We zijn in de positie om bij SBS6 nog meer nieuwe Nederlandse reeksen te gaan uitzenden en dat is niet te combineren met de vaste voetbalavonden."

De presentatoren, analytici en commentatoren van de UEFA Champions League-uitzendingen verhuizen na de zomer mee naar Veronica, evenals de wedstrijd om de Super Cup (de winnaar van de UEFA Champions League tegen de winnaar van de UEFA Europa League). De Mönnink: ,,Veronica heeft het profiel en de programmering om met de UEFA Champions League ook iets moois neer te zetten. De kijker gaat dus profiteren van een rijker aanbod van onze zendergroep."

SBS6 zendt sinds augustus vorig jaar de Champions League-wedstrijden uit. Naar eigen zeggen is het marktaandeel van de uitzendingen het afgelopen seizoen gegroeid. Bij de NOS hadden de uitzendingen in seizoen 2014-2015 een marktaandeel van 22,5 procent, bij SBS6 steeg het marktaandeel van de uitzendingen naar 23,9 procent.