Robben: dit was een kleine galavoorstelling

Bayern München verschafte zich woensdagavond met een 5-1-zege op Arsenal een ideale uitgangspositie om de kwartfinales van de Champions League te bereiken. Aan de basis van die zege stond Arjen Robben die de score voor de Duitsers opende met een fraai schot. ,,Die zat er niet slecht in", omschreef de 33-jarige Nederlander bij Veronica zijn goal. ,,Ik heb het al vaker gedaan op die manier. Maar zolang het lukt, blijf ik het proberen.''

Het was een heerlijke voetbalavond in München, vond Robben. ,,Dit was wel een kleine galavoorstelling, terwijl we de afgelopen weken niet goed hadden gespeeld. Arsenal wilde ook voetballen en daardoor ontstond veel ruimte. Wij hebben bij vlagen heel mooie aanvallen opgezet."

Over de returnwedstrijd over drie weken in Londen maakt de Bayern-aanvaller zich niet veel zorgen meer. ,,Ik kan wel diplomatiek gaan zeggen dat er nog negentig minuten moet worden gespeeld, maar dit mogen we niet meer uit handen geven. Daarvoor hebben we bij de 3-1 ook tegen elkaar gezegd dat we het af moesten maken."

<>