Aanslag Dortmund: mogelijk ‘islam-achtergrond’

De onderzoekers van de aanslag op de spelersbus in Dortmund kijken naar een ,,islamistische achtergrond''. Aanleiding is de tekst in de brief die na het incident werd gevonden.

Daarin wordt verwezen naar de aanslag op de kerstmarkt in Berlijn in december en de inzet van Duitse straaljagers in de strijd tegen Islamitische Staat in Syrië.

Borussia Dortmund heeft woensdag via Twitter de fans bedankt die de actie #bedforawayfans tot een succes hebben gemaakt. Dinsdag, nadat het duel tussen Dortmund en AS Monaco was afgelast vanwege een aanslag op de spelersbus van de Duitsers, werden spontaan slaapplaatsen aangeboden voor Monaco-fans, die wilden blijven om het duel een dag later alsnog te kunnen bezoeken.

,,We danken alle fans in en rond Dortmund die #bedforawayfans de afgelopen nacht mogelijk hebben gemaakt'', meldde Borussia. ,,Dat is voetbal'', was een reactie van AS Monaco bij enkele foto's op Twitter van fans van beide teams samen in het stadion of in een woning. De club uit het vorstendom bood fans die een dag langer in Duitsland blijven ook financiële steun aan. Ze kunnen rekenen op een bijdrage van maximaal 80 euro.<

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Was natuurlijk wel te verwachten dat de daders Moslims waren, zulke barbarij zie je alleen bij de volgelingen van Mohammed (VZMH).

  • Jerapah

   Het is nog niet echt duidelijk of de aanslag een ‘islamitische achtergrond’ heeft. Er wordt ook gekeken in de richting van anti-fascisten.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Daarom schreef ik ook Mohammed en Marx, de twee slechte voorbeelden uit de geschiedenis der mensheid.

    (in antwoord op Jerapah)
    • Jerapah

     Ik denk niet dat het soort anti-fascistische dwazen dat aanslagen op mensen meent te moeten plegen ook maar iets met de leer van Marx te hebben. Net zo min trouwens als terroristische aanslagen uit naam van IS iets met de Islam te maken hebben.

     (in antwoord op Burgermans)

Reacties niet toegestaan