Spelers en fans van Ajax vieren feest in Lyon

Met een spontaan feest vierden spelers en supporters van Ajax donderdagavond een plaats in de finale van de Europa League tegen Manchester United. Het Parc Olympique Lyonnais stroomde in de Franse vakken al snel na de enerverende halve eindstrijd tegen Lyon leeg. Maar achter één van de hoekvlaggen bleef het maar vol.

Na 21 jaar eindelijk weer een Europese finale voor Ajax. De meegereisde aanhang uit Nederland, ruim 3000 man sterk, bleef het maar uitschreeuwen. Ook toen de spelers eindelijk leken te gaan douchen stopten ze niet met zingen. Beurtelings keerden de voetballers van Ajax weer terug naar de tribune voor hun fans.

,,Don´t worry'', zongen de supporters een evergreen van Bob Marley. Maar wat hadden ze zich druk gemaakt. ,,We begonnen zo goed'', zei aanvoerder Davy Klaassen even tegen de Nederlandse pers. ,,Maar wat maken we het onszelf lastig. Maar een finale met Ajax. Wie had dat verwacht.'' Klaassen wilde nog meer zeggen maar danste weer het veld op toen hij de supporters zijn naam hoorde schreeuwen.