Peter Bosz van Ajax naar Borussia Dortmund

Trainer Peter Bosz verlaat na er een seizoen werkzaam te zijn geweest Ajax en tekent volgens De Telegraaf dinsdagmiddag een meerjarig contract bij het Duitse Borussia Dortmund. De overgang hing al enige dagen in de lucht.

Afgelopen weekend zijn Ajax en Borussia Dortmund het eens geworden over de afkoopsom van het contract van twee seizoenen dat de trainer in Amsterdam nog had. De Amsterdamse club heeft de overgang officieel nog niet bekendgemaakt, maar het is duidelijk dat Bosz niet koste wat het kost aan zijn contract tot de zomer van 2019 gehouden wordt.

De 53-jarige trainer beleefde een moeilijke start bij Ajax, maar kreeg na de winterstop veel complimenten over de aantrekkelijke speelstijl van zijn ploeg. De club uit Amsterdam moest de landstitel aan Feyenoord laten maar haalde wel de finale van de Europa League.

Na de verloren Europa League-finale tegen Manchester United (0-2) was Bosz nog stellig over zijn toekomst. ,,Ik heb hier een driejarig contract getekend. Bij andere clubs liet ik vaak clausules in mijn contract opnemen. Dat heb ik bij Ajax niet gedaan. Dat zegt wel iets. Ik heb het bij Ajax prima naar mijn zin.''