Van Breukelen stapt op bij KNVB

Hans van Breukelen vertrekt 1 augustus bij de KNVB. De technisch directeur neemt ontslag. Dat meldt de voetbalbond dinsdag.

Van Breukelen was iets langer dan een jaar in dienst van de KNVB. De oud-doelman kreeg in die periode veel kritiek, onder meer op de aanstelling van bondscoach Dick Advocaat. ,,Ik vertrek met een goed gevoel, omdat ik weet dat ik er alles aan gedaan heb om onze doelstellingen te realiseren'', zegt Van Breukelen. ,,Maar ik blijf zelfkritisch. Het is mij onvoldoende gelukt om mijn en onze ambities waar te maken. Daaruit trek ik mijn conclusies.''

Het is nog niet bekend wie Van Breukelen opvolgt. De KNVB geeft aan dat die vacature pas wordt ingevuld nadat de nieuwe commissarissen en de nieuwe directeur betaald voetbal zijn benoemd.

Jammer

Jean-Paul Decossaux, commercieel directeur van de bond: ,,Het is jammer, maar we gaan op een goede manier uit elkaar. Hans heeft als technisch directeur het nodige in gang gezet binnen de bond en het voetbal, daar zijn we hem dankbaar voor.''

Van Breukelen stond aan de basis van het plan 'Winnaars van Morgen', een plan dat ervoor moet zorgen dat het Nederlandse voetbal in de toekomst weer aansluiting kan vinden met de toplanden. Over dat plan ging het weinig. De hectiek rond het Nederlands elftal en de benoemingen van trainers had de overhand. Van Breukelen begon halverwege juni 2016 en werd twee maanden later geconfronteerd met het vertrek van Advocaat als assistent. Daarna werd het nooit meer rustig. Ook Marco van Basten ging weg bij Oranje, en Bert van Oostveen stopte eind augustus bij de KNVB als directeur en bestuursvoorzitter van de sectie betaald voetbal. Dit jaar werd bondscoach Danny Blind ontslagen.