Strootman is best tevreden met zijn spel

Na twee interlands op de bank, tegen Frankrijk en Duitsland, kreeg Kevin Strootman weer eens een kans in het Nederlands elftal. Hij mocht 73 minuten meedoen in de vriendschappelijke interland tegen België (1-1) en was uiteindelijk best tevreden.

,,Ik denk dat het wel redelijk ging", zei de middenvelder van Olympique Marseille. ,,Maar het kan altijd beter natuurlijk. Het was gelukkig niet slecht. Ik ben geen 'Calimero', maar dan hadden de mensen wel weer naar mij staan wijzen. En dat mag ook als het niet goed is."

Strootman stond de laatste jaren vaak onbedoeld symbool voor de slechte resultaten van Oranje. ,,Het was soms niet goed", erkende hij. ,,En dat terwijl ik bij mijn club wel een goed niveau haalde."

Bij het Nederlands elftal moest hij de laatste duels plaatsmaken voor spelers als Frenkie de Jong en Davy Pröpper. ,,Als je dan weer een kans krijgt zoals nu tegen de Belgen, dan moet je er staan. Het kan nog veel beter, maar onder deze bondscoach staat het elftal beter. We werken nog net zo hard en maken nog net zo veel kilometers. Maar we boeken betere resultaten omdat we dichter bij elkaar spelen.''