‘Van den Brom stopt bij AZ’

John van den Brom is volgens AD Sportwereld bezig aan zijn laatste maanden bij AZ. De Alkmaarse club neemt volgens de krant na dit seizoen afscheid van de trainer. Arne Slot, nu nog assistent-coach, wordt zijn opvolger.

Van den Brom verlengde in maart van dit jaar zijn aflopende contract tot de zomer van 2019. De tweevoudig international begon in september 2014 in Alkmaar als opvolger van Marco van Basten. Onder leiding van de nu 52-jarige Van den Brom eindigde AZ achtereenvolgens als derde, vierde, zesde en derde in de eredivisie. In zijn eerste twee seizoenen plaatste de Alkmaarse ploeg zich rechtstreeks voor de Europa League. AZ speelde twee keer de bekerfinale, in 2017 en 2018. Eerst was Vitesse te sterk en afgelopen seizoen Feyenoord.

AZ werd dit seizoen begin augustus in de de tweede ronde van de kwalificatie van de Europa League uitgeschakeld door FC Kairat. In de eredivisie nemen de Noord-Hollanders na vijftien speelronden de zesde plek in.

Van den Brom, oud-speler van onder meer Ajax en Vitesse, werkte eerder als trainer bij AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht.