Chelsea beboet Arrizabalaga met weeksalaris

Chelsea heeft doelman Kepa Arrizabalaga een boete opgelegd van een weeksalaris, naar verluidt ruim 200.000 euro. De Spanjaard weigerde zondag tijdens de uiteindelijk verloren finale van de League Cup tegen Manchester City naar de kant te gaan toen zijn trainer Maurizio Sarri hem wilde vervangen door tweede doelman Willy Caballero.

Arrizabalaga leek geblesseerd toen zijn trainer hem wilde wisselen. De doelman vond zelf dat hij verder kon en reageerde niet op zijn woedende trainer Sarri. Met Arrizabalaga op doel verloor Chelsea de strafschoppenserie (3-4).

Arrizabalaga zal de boete overmaken op het rekeningnummer van de Chelsea Foundation. ,,Het was een misverstand maar ik heb een grote fout gemaakt", reageerde Arrizabalaga. ,,Ik heb mijn excuses gemaakt aan de trainer, Willy en mijn andere ploeggenoten. Nu wil ik ook mijn excuses aan onze fans aanbieden."

Chelsea nam Arrizabalaga afgelopen zomer voor ruim 80 miljoen euro over van Athletic Bilbao. De club speelt woensdag een competitiewedstrijd tegen Tottenham Hotspur.