Zelfs Messi onder de indruk van Ajax

Lionel Messi heeft met bewondering gekeken naar de prestaties van Ajax in de Champions League. De Argentijnse superster van FC Barcelona noemde de Amsterdamse club als voorbeeld dat alle overgebleven ploegen in de Champions League van hoog niveau zijn. Messi heeft dan ook geen uitgesproken voorkeur bij de loting van vrijdag voor de kwartfinales.

,,Al onze potentiële tegenstanders zijn goed en gevaarlijk. Ajax heeft bijvoorbeeld aangetoond over een fantastisch team te beschikken vol talentvolle jongens. Ze zijn voor niemand bang'', zei de Argentijn, woensdag met twee doelpunten en twee assists weer de uitblinker bij Barcelona in de return tegen Olympique Lyon (5-1).

,,Messi zat weer in de Champions League-modus, hij is een genie die dingen doet die niemand kan'', zei trainer Bruno Génésio van Lyon bewonderend. ,,Hij is niet te stoppen.'' Messi opende de score uit een discutabele strafschop. De scheidsrechter dacht dat Luis Suárez was neergehaald door Jason Denayer, maar de tv-beelden toonden aan dat de spits viel doordat hij op de voet van de Lyon-verdediger ging staan. ,,Ik stapte onbedoeld op zijn voet en viel'', zei Suárez. ,,Maar de scheidsrechter maakt altijd de beslissingen.''