Ronaldo probeert De Ligt te strikken

Cristiano Ronaldo heeft Matthijs de Ligt na afloop van de finale van de Nations League gevraagd om naar Juventus te komen. De grote vedette van de club uit Turijn zocht de aanvoerder van Ajax na de eindstrijd tussen Portugal en Oranje (1-0) op en aaide hem vriendschappelijk over zijn hoofd.

"Ik verstond hem eerst niet", zei De Ligt. "Dus ik heb niets gezegd. Zo kort na de wedstrijd baal je gewoon dat je verloren hebt, dat is het enige waar je aan denkt."

De Ligt gaat na een lang seizoen nu eerst op vakantie. Hij kan dan rustig nadenken over zijn toekomst. Een langer verblijf bij Ajax lijkt haast uitgesloten. De negentienjarige verdediger staat in de belangstelling van vele Europese topclubs. Barcelona, Liverpool, Paris Saint-Germain, Bayern München en Juventus.

"Ik vind het helemaal niet vervelend dat er nog geen duidelijkheid is", zei De Ligt. "Volgens mij begint de transferperiode ook pas over een tijdje. Ik ga nu gewoon lekker op vakantie. Even uitrusten, want het is een lang seizoen geweest. Ik laat het op me afkomen."