PAOK verbolgen over verlies

PAOK Saloniki heeft in een verklaring zijn beklag gedaan over de gang van zaken rondom de wedstrijd tegen Ajax, dinsdagavond in de derde voorronde van de Champions League.

"We zullen niet te lang doorgaan over de fouten van de scheidsrechter, die het eindresultaat voor een groot deel hebben bepaald. Maar naast alle fouten vinden wij dat in het voetbal racistische uitlatingen van iedere aard absoluut niet te tolereren zijn", schrijft PAOK op Instagram.

"De onacceptabele opmerkingen van Sierd de Vos, commentator bij Ajax' hoofdsponsor Ziggo, aan het adres van de PAOK-fans en de Griekse bevolking zijn een gevaarlijk fenomeen, waarvoor nergens plek zou moeten zijn." De Vos grapte in zijn commentaar dat Griekse fans met een ontbloot bovenlichaam niet de financiële middelen hadden om een shirt te kopen, refererend aan de slechte economische staat van het land.

PAOK eist van de eindverantwoordelijken bij Ziggo een reactie. Tevens wordt de UEFA erbij betrokken. "Daarnaast moet de UEFA een algehele evaluatie maken van de voor het hele Europese voetbal beschamende avond."