Apple wordt weer ‘Made in USA’

In een interview dat vanavond bij NBC News wordt uitgezonden kondigt Apple-baas Tim Cook aan dat sommige Mac-computers in de Verenigde Staten zullen worden gemaakt. Welk product is nog niet bekend, maar wel dat het een bestaande productielijn zal zijn. Cook gaf al eerder dit jaar aan dat hij vindt dat Amerikaanse producten in de VS geproduceerd moeten worden. De beslissing van Apple komt nadat het bedrijf harde kritiek kreeg te verduren over de werk-en levensomstandigheden van de Chinese werknemers van Foxconn, het bedrijf dat de Apple-producten in elkaar zet. Honderdduizenden werknemers moeten er lange werkdagen maken en ze worden gehuisvest in barakken met als enige privacy een gordijntje dat hen afschermt van hun lotgenoten.

Bron(nen):   NBC      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Pietje_Precies

    dit misplaatste nationalisme is alleen omdat de US government een policy heeft dat het zoveel % van eigen bodem moet/wil kopen.
    Grote tech bedrijven die voornamelijk in Azië produceren hebben hier vaak aparte prijslijsten voor. Is eigenlijk gewoon banensubsidie. Dus Apple wil graag aan de US govt leveren, verder weinig idealisme, kost namelijk gewoon marge…..

Reacties niet toegestaan