Als je man met dit mobieltje rondloopt gaat hij waarschijnlijk vreemd

Tech, AI, auto
donderdag, 24 januari 2013 om 12:00
welingelichtekringen header 1
In het anders zo futuristische Japan blijft een oud model mobiel tussen alle nieuwe smartphones opvallend overeind: de oude Fujitsu F-serie. Deze oudere gsm krijgt vanwege een aantal privacy instellingen de bijnaam ‘uwaki keitai’ of ‘ontrouwheidstelefoon’.
Volgens de Wall Street Journal is deze mobiel zo populair dankzij Japanners met buitenechtelijke relaties. De Fujitsu F beschikt namelijk over een bepaalde 'privacy modus'. Deze modus verbergt gemiste oproepen, e-mails en berichten van contacten die als privé gemarkeerd staan. De verborgen informatie haal je enkel tevoorschijn met een geheime toets combinatie. Dit haast onzichtbare privacy- en veiligheidskenmerk zit zo subtiel in de software verstopt dat het bijna onmogelijk is voor je partner om onraad te ruiken.
'Vrouwen willen soms telefoons checken op verdachte e-mails of oproepen. Maar de ‘privacy modus’ van de Fujitsu F laat ze enkel die dingen zien die ik goedkeur. Daarom hebben ze niets in de gaten,' aldus een lokale schuinsmarcheerder.
Westerse vrouwen kunnen voorlopig nog rustig ademhalen: de Fujitsu-telefoons zijn nog niet verkrijgbaar buiten Japan.