Prijsverlaging Macbook Pro laten zien wat mis is met Apple

Amper 4 maanden na de intrductie wordt de prijs van de 13 inch Macbook Pro behoorlijk verlaagd. Een MacBook Pro met retina-beeldscherm en een geheugen van 128 GB kost voortaan 1529 euro. Dat is 250 euro voordeliger dan de eerdere adviesprijs. Je kunt daaruit de conclusie trekken dat de tijd voorbij is dat Apple voor een product kan vragen wat het wil. Al meteen bij de introductie waren er vragen bij de prijs. Het verschil tussen een Macbook Pro en een top-laptop van Windows is zo wel erg groot geworden. Men mopperde er al jaren over, maar vroeger maakte het niks uit. We kochten de dure Apple-spullen toch wel. Uit de scherpe prijsverlaging valt te concluderen dat de Macbook niet liep. Teken aan de wand: de magische jaren van Apple lijken voorbij.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Voor 500 euro heb je een gelijkwaardig product van een ander merk. Of misschien wel beter, omdat je niet gebonden bent aan het gesloten systeem van Apple. Mensen willen steeds meer dat programma’s, kalenders, herinneringen en dergelijke cross-platform werken. Dus op elk apparaat, overal en altijd beschikbaar.

  En dat werkt niet bij Apple. Ik ben er inmiddels van afgestapt. Voor 1 Macbook heb je 3 normale laptops. En als de Chromebook-laptop van Google zich ontwikkelt en beter wordt dan ie nu is, heb je zelfs 4 of 5 laptops voor de prijs van een Macbook. En dan heb ik de randapparatuur nog niet eens vermeld. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je nog een Apple koopt. Ik zie in ieder geval geen voordelen meer.

 2. j g

  Ik heb werk zowel op mac als met pc voor mijn werk. Ik betrap mezelf erop dat ik het liefst op een pc werk. Het enige voordeel van een mac is dat er standaard een beter scherm in zit waardoor de kleuren beter worden weergegeven. Maar de echte pro´s kopen toch een apart scherm met kalibratie dus dan kom je met een pc ook uit.

 3. Ik

  Al kreeg ik een Apple bij een pakje boter, juist dat gesloten systeem is de reden dat ik het niet wil

 4. Moltie

  Tussen de MacBook Air en de MacBook Pro met retinascherm zit nog een MacBook Pro zonder retina scherm. Feitelijk het oude, dikkere model met DVD-unit. Waarschijnlijk gaat die dit jaar uit het leveringsprogramma en schuift de Macbook Pro met retinascherm naar onderen in het productgamma. Hetzelfde is gebeurd met de Macbook Air, die de plaats heeft ingenomen van de oude (witte) Macbook.

 5. JV

  Nog steeds een hoge prijs voor wat je krijgt. Echter moet ik zeggen dat mijn Macbook uit 2007 nog steeds erg snel is, iets wat ik niet kan zeggen van een Windows systeem uit dezelfde periode waar je standaard jaarlijks een nieuwe image erop kon zetten aangezien het langzaam opstartte en dito afsluitte (als die dat wel deed ivm met een error bij afsluiten). Of het een open of gesloten systeem heeft heeft voor en nadelen, heb wat betreft het gebruik van een Mac (dus geen iOS apparaat) niet gemerkt van gesloten systeem. Indien je graag toch iets van Microsoft op je machine of Linux distributie wilt draaien gebruik je Bootcamp (dual boot). Ik kan me nog herinneren dat er een test was welke laptop het beste presteerde onder Windows op dat moment, het bleek een Macbook te zijn :). Apple maakt goede producten alleen heb ik vaak mijn vraagtekens bij haar prijzenbeleid.

 6. Oh_Oh_SarCastro

  De prijsverlagingen laten zien wat er mis is met de KLANTEN van Apple idd.

Reacties niet toegestaan