Windows 8 moet gebruiksvriendelijker worden

Door een paar kleine aanpassingen aan Windows 8, kan Windows het systeem een stuk eenvoudiger maken. Op dit moment vinden consumenten het nieuwe besturingssysteem te lastig in gebruik. Voor Windows zou het dus een slimme zet zijn, om het systeem wat gebruiksvriendelijker te maken. Tenminste zo denkt IDC analist Bob O’Donnell erover. IDC is een onderzoeksbureau dat zich richt op informatietechnologie, telecommunicatie en consumententechnologie. Voor consumenten zijn het nieuwe Metro-startscherm en het ontbreken van een Startknop de grootste struikelblokken. In alle onderzoeken naar Windows 8 komen deze 2 punten steeds terug. Beide punten zijn overigens wel al op te lossen, voor de startknop zijn bijvoorbeeld verschillende applicaties te downloaden. Deze opties zouden echter gewoon standaard in Windows 8 moeten zitten. Het probleem met Metro is dat veel gebruikers de toegevoegde waarde niet zien. Ze klikken ook meteen door naar het bureaublad en maken geen gebruik van Metro. En de gebruikers hebben hier ook wel een punt. Voor een tablet is het een leuk startscherm, maar op je desktop wil je gewoon meteen productief aan de slag gaan. Het is niet duidelijk of Windows van plan is om iets te gaan doen met de klachten. Het advies van IDC is om de problemen serieus op te pakken en er iets mee te doen. Hiermee vallen de slechte verkoopcijfers wellicht alsnog te redden en het lijken geen grote veranderingen te zijn.

Bron(nen):   CNET      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Ron Kersten

  MS kennende blijft men in de ontkennende fase hangen. Al ruim voordat W8 uitkwam hadden de Betatesters (waaronder ikzelf) al steen en been geklaagd. Zelf heb ik nog snel een W7 licentie gekocht want W8 ga ik in deze vorm niet gebruiken op mijn desktop, en zelfs op een tablet zou ik het niet willen hebben: ik heb voor Android gekozen op tablet en smartphone en dat bevalt uitstekend. MS is bij mij al de fout ingegaan met die achterlijke Ribbon in applicaties… een drama dat ze hebben voortgezet door zoiets als Metro door onze strot te duwen. Ze zijn in Redmond volledig de weg kwijt en luisteren niet naar wat de mensen echt willen.

  • John

   Zou MS helemaal niet aan customer polls doen? Het lijkt toch op een tunnelvisie als ze hiephiephoera blijven roepen omdat intern de ontwikkelaars zo intens gelukkig zijn met het door hen zelf gelegde ei.

   (in antwoord op Ron Kersten)

Reacties niet toegestaan