9 punten waarop nieuwe Galaxy beter is dan iPhone 5

Ooit was een iPhone gewoon beter. Beter dan al het andere. Maar zie de volgende 9 punten waarop de Galaxy S4 objectief beter is dan de iPhone 5. 1. De Galaxy is sneller 2. Het scherm is groter 3. De camerasoftware is veel beter 4. De Galaxy is beter voor andere doelen te gebruiken, zoals als afstandsbediening 5. Het scherm is scherper 6. Google Now is lichtjaren beter dan Siri 7. De Galaxy heeft een groter geheugen, wat bijdraagt aan zijn snelheid 8. Je kunt de batterij vervangen 9. Je kunt het geheugen uitbreiden

21 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. mav

  maar blijft lelijker!

 2. Pietje_Precies

  en draait op veel instabieler Android

 3. Dead Silence

  Droom maar lekker verder, mijn waarde twee voorgangers. De wereld raast links, rechts, boven en onder aan jullie voorbij. Blijf vooral ontkennen. Sterkte. Binnenkort draait de iHoon ook op Android.

 4. Diederdick

  Heb zelf de iPhone 4, voordien een Nexus.
  Gezien de specs van de nieuwe Galaxy wordt mijn volgende weer een Android.

  Van alle tijden, de ene keer is de één beter, andere keer de ander, boeiend hoe fans zich gedragen.
  Blijkt eens temeer dat mensen zich bij de aanschaf van een smartphone voornamelijk door hun emoties laten leiden.
  Zie in deze discussie ook alweer terugkomen, alsof ze bij een kerk zitten…

  • RhodBerth

   Ik snap niet hoe jij tussen iOS en Android kunt blijven switchen, dat betekent dat jij of amper gebruik maakt van je smartphone, of het geduld hebt van een engel om elke keer weer helemaal alles opnieuw in te stellen en te downloaden….

   Als je van iOS naar Android gaat ben je namelijk alles kwijt, instellingen, apps, feeling, etc.

   Dat is voor mij dan ook de reden om bij Android te blijven. Enorme keuze van verschillende telefoons, maar wel dezelfde ervaring en software blijven gebruiken.
   Als je eenmaal op iOS zit ben je eigenlijk verplicht om telkens weer een apple te nemen, en dus wel precies dat type iphone dat cuppertino voor jou heeft bedacht. One size fits all.

   Enfin, als jij het wel kunt, switchen tussen iOS’en, more power to you 😉

   (in antwoord op Diederdick)
   • Diederdick

    Valt mee.

    Heb nu voor het werk dus de Apple, ben er niet zo idolaat van. Heeft, zeker met mailen en qua batterijgebruik, nog al wat beperkingen. Na de laatste updates loopt mijn accu binnen 16 uur volledig leeg. Jammer…

    Is trouwens bij al mijn collega’s ook de ervaring, kan ik meedelen.
    Verder zijn look en feel goed maar dat is bij Samsung ook het geval

    De Nexus gebruik ik privé.

    Volgende werktelefoon wordt weer een Android.

    Het is niet zo erg als je stelt, is ook niet zo erg om eens alles op te ruimen en kritisch te kijken of je alles wat je ooit had nog wel nodig hebt. Een paar weken aanpoten en je bent weer het baasje.

    (in antwoord op RhodBerth)
 5. Ko Nienhuis

  Dacht je nou echt geachte Dead Silence dat het ooit goed komt met android? En dat een jaren tachtig design iemand kan aansprek? Volg uw naam…..dead silence.

  • Dead Silence

   Natuurlijk, dat blijkt iedere keer. Jaren 80 design? Inderdaad, met iHoons kan je een mooie schuur metselen, het fijne ervan is dat dat kan met iedere release. Maar goed, met de tijd meegaan is lastig voor de senior mensch.

   (in antwoord op Ko Nienhuis)
  • Ron Kersten

   Beetje vreemde stelling die je inneemt.

   Wat is er zo fout aan Android en wat heeft jaren 80 design in hemelsnaam met Android te maken? Als je van design spreekt, bedoel je dan design van het besturingssysteem (het OS) of van het Samsung apparaat (de Hardware) zelf?

   1. Android is een besturingsysteem net zoals iOS of Windows Phone en dit ontwikkelt zich verder.
   2. jaren 80 heb ik meegemaakt en er is bar weinig design uit die tijd te vinden, zeker niet in de huidige Smartphone-industrie.
   3. Als je met design doelt op het apparaat dan heb je juist met de Apple-familie een design dat al jaren lang hetzelfde is gebleven. Juist de HW van Android telefoons/tablets is meer van deze tijd dan die ouwerwetse iPhone/iPad-meuk.
   Een voorbeeld: breedbeeld TV’s bestaan al meer dan 10 jaar, Android tablets met breedbeeld verhoudingen bestaan ook al jaren maar de iPad is pas enkele maanden geleden van hun ouderwetse 4:3 beeldverhouding afgestapt. Wie hanteert er nu een 80er jaren design???

   Het is je goed recht geen fan van Android/Samsung te zijn, daarom is er juist keuze. Maar kraak iets niet af met verkeerde argumenten omdat je het klaarblijkelijk niet kent.
   O ja… nog een observatie: Android groeit gestaag terwijl Apple met zijn iOS stil lijkt te staan. Blijkbaar heeft de consument geen zin meer in Apple en kiest massaal voor besturingssystemen/smartphone waarvan jij denkt dat het “.. nooit goedkomt..”. De verkoopcijfers spreken jouw bewering toch een beetje tegen.

   (in antwoord op Ko Nienhuis)
 6. Jochem

  Beetje kromme vergelijking. De Iphone5 is inmiddels alweer een half jaar oud, dus nogal logisch dat de hardware minder is. Daarnaast, sinds wanneer is een groot scherm per definitie beter? Genoeg mensen die juist bewust voor een kleiner en handzamer formaat kiezen.

  Daarnaast blijven er genoeg punten over die inderdaad in het voordeel kunnen werken van de Galaxy4. Maar om nou hoog van de toren te blazen dat je 9 “objectieve” punten hebt waarmee je de superioriteit van de galaxy4 kan aantonen. Dit doet mij meer aan als een goed goedkoop Galaxy vs iPhone berichtje.

  • Vogelbeest

   De HTC one X is ouder dan de iPhone 5 maar is in alle opzichten beter.

   (in antwoord op Jochem)
 7. Henri-Jean

  Bovendien komt er iets niet te benoemen bij.
  Ik heb Android’s gehad, als laatste de Note.
  Prima telefoons, een beetje snel leeg misschien.
  En toen in een gekke bui een iPhone 5 gekocht.
  Vond het in het begin niks.
  Nu ik hem langer heb wil ik niet terug.
  Maar ik kan niet uitleggen waarom.
  Heb nu een BMW.
  Daarvoor auto’s gehad die in vrijwel alles “beter” waren dan de BMW
  Meer PK’s. meer toeters en bellen en ga maar door.
  En toch rijdt die BMW lekkerder.
  Dat is ook zo met die iPhone.
  En trouwens, ben begonnen met Galaxy Tab.
  Maar ook daar, dat ding weg gegeven en nu een iPad.
  Kan best zijn dat die Galaxy objectief gezien beter is, de specificaties dus.
  Maar de iPad is gewoon lekkerder…

  • PaulusJ

   Ja inderdaad, goed beschreven, zo ervaar ik het ook, maar ik heb nog nooit in mijn leven een ander apparaat dan een Mac gehad (computer)

   (in antwoord op Henri-Jean)
 8. mav

  pepsi wordt ook nooit coca cola.. blijft altijd de tweede..

 9. Stephen

  Weer een artikel met de grote denkfout dat het gaat om specificaties. Daar gaat het bij Apple niet om, het gaat om de GEBRUIKERSERVARING. Specificaties van de Galaxy S4 mogen beter/groter/mooier/sneller zijn dan die van de iPhone, maar is de gebruikerservaring ook beter? De gebruikerservaring, dát is de kracht van Apple, niet de pure technische specificaties.
  Bar slecht artikel overigens, want verklaringen ontbreken. Wáárom is de camerasoftware beter? Waarom is Google Now beter? Waarom is een groter scherm beter?

  • RhodBerth

   In navolging van Apple (;-)) richt Samsung zich tegenwoordig ook enkel nog op de ervaring. Dus bij de presentatie werd al niet meer gesproken over de snelheid van de processor, de grootte van het geheugen, etc. maar over de nieuwe software functies.

   Waarom een groter scherm beter is, omdat het groter is 😀
   Dat spreekt toch voor zich.

   En google now is beter omdat het in het nederlands verkrijgbaar is, en siri nog steeds niet. (correct me if I’m wrong)

   (in antwoord op Stephen)
   • André Somers

    Een groter scherm zorgt ervoor dat ik hem niet meer met één hand kan bedienen (nu kan ik met mijn duim het hele scherm gebruiken terwijl hij in mijn hand ligt) en dat hij niet meer in mijn zak past. Hoezo is een groter scherm beter? Als ik een groot scherm wil, dan pak ik mijn iPad wel uit mijn tas 🙂

    Overigens vind ik qua software Sailfish of BlackBerry 10 veel interessanter dan iOS…

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Het moge duidelijk zijn waarom een groter scherm beter is.

     Uiteraard heeft een groter scherm ook nadelen, die noem jij.
     Het is aan de gebruiker of de plussen van het scherm opwegen tegen de minnen van de nadelen.

     Veel Apple gebruikers zweren bij het ‘kleinere’ scherm, omdat dat in het begin zo’n ontzettend belang ding was voor Apple en Steve Jobs. Nu wordt er wat dogmatisch aan vastgehouden. Ik denk dat de schermen tussen de 4″ en de 5″ prima te gebruiken zijn met 1 hand, indien nodig, en als dat niet zo is, dan is er nog geen man over boord. En ze passen ook nog prima in je zak.

     Maar goed, het is meer een ‘ooit namen we dat standpunt in, dat 3,5″ het summum was, dus nu zullen we dat nooit verlaten’ standpunt. Terwijl de volgende iphone (6) waarschijnlijk ook weer een groter scherm krijgt.

     De bottom line blijft natuurlijk dat je met iOS / iphone geen keuze hebt. Je krijgt gewoon de telefoon met de schermgrootte die Apple voor je uit heeft gekozen. Bij Android kunnen mensen grote en kleine schermen kiezen. Uit gebruikersoogpunt is dat m.i. altijd beter.

     (in antwoord op André Somers)
 10. wimsmart

  Wat veel mensen niet weten is, als je een Samsung of ander merk koopt, heb je inderdaad een telefoon, als je een Iphone koopt heb je een parel .

Reacties niet toegestaan