In de Auvergne gaan drones de krant bezorgen

Inwoners van de Auvergne krijgen binnenkort hun krant bezorgd per drone. La Poste, het postbedrijf van de Franse provincie, gaat in mei samen met het Franse bedrijf Parrot de dagbladen bezorgen met 20 quadricopter drones. Volgens de lokale krant La Montagne is het postbedrijf aan het testen of met de ‘Parrot Air Drone Postal’ de post goed aan komt. Om de drones te besturen worden 20 postbodes opgeleid. Ze moeten het vrachtje via een Parrot app op het juiste postadres zien te krijgen. Doordat de postdrones een hoogte van 50 meter kunnen bereiken, kunnen ze eenvoudig afgelegen gebieden bereiken en omheiningen en blaffende 'chiens méchants' omzeilen. Drones worden steeds meer gemeengoed. Duizenden hobbyisten bouwen van hun drone en delen hun ervaringen op sites als DIYdrones.com Ondertussen, zo meldt Business Insider, wachten Amerikaanse postbedrijven als FedEx gespannen af tot dat drones worden toegelaten tot het Amerikaanse luchtruim. FedEx wil drones gebruiken om pakketten te vervoeren, in plaats van de veel duurdere passagiersvliegtuigen. 

Bron(nen):   Business Insider      

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. brijn

  Kikker in je bil

 2. baldyman

  Deze is wel hééél doorzichtig hoor….

  • Karel Kritisch

   echt he

   (in antwoord op baldyman)
   • John JohnN

    Het regent ook nooit in Auvergne en die drones hebben allemaal robothandjes waarmee ze de brievenbusklep kunnen open en dicht doen en voor aangetekende post bellen ze aan en moet je je handtekening op een schermpje zetten. Post.nl loopt iets achter die gaan nu downsyndroom bestellers inschakelen op proef. Maar dat bericht was al van vóór één april.

    (in antwoord op Karel Kritisch)
 3. knier

  Nu ben ik tamelijk goed bekend met de Auvergne en weet ik dus dat de post daar nog grotendeels door postbodes per ossekar wordt bezorgd.
  Drones zouden door de locals als duivelswerktuigen worden gezien en binnen een week allemaal uit de lucht geschoten worden.

Reacties niet toegestaan