De smartwatch blijkt inderdaad vooral een hebbedingetje van 200 euro

Gisteren kondigde Samsung als eerste de langverwachte smartwatch aan, een klein computertje voor om je pols. Wie had verwacht dat er nog een toepassing zou zijn verzonnen die het ding echt nuttig zou maken zal teleurgesteld zijn. De voorspellingen over de mogelijkheden blijken zo ongeveer te kloppen. Net zoals bestaande smartwatches is het met de Gear mogelijk om inkomende berichten zoals sms'jes en emails te lezen. Ook is het mogelijk om ermee te bellen door het apparaat tegen het oor te houden. Opvallend is verder dat er ook een 1,9 megapixel camera aan boord is, die in het polsbandje is ingebouwd. Daarnaast is er een speciale appsuite om fitnessprestaties mee bij te houden. Tenslotte is het mogelijk om bepaalde apps op de telefoon aan te sturen via het horloge, zoals de muziekspeler. Als je het apparaat via Bluetooth verbindt met je telefoon (moet wel een Samsung zijn) dan kan hij nog iets. Stand alone is hij nutteloos. Het is een mode accessoires, meer dan een gadget. En het treft: grote horloges zijn in de mode.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. catchit64

    Als liefhebber van (mooie) horloges vind ik alle modellen die er tot nu toe zijn getoond foei lelijk. Doe mij maar een mooie Breitling of zo…

  2. janneke123

    Wat ontzettend zielig om te zien hoe deze kleine Koreaan een Steve Jobs achtige performance probeert te geven en afgaat als hij het speeltje aan zijn pols toont, 3 seconden lang ijzige stilte totdat waarschijnlijk iemand van het personeel begint te klappen.

Reacties niet toegestaan