Technologie helpt bezorgde ouders

De meeste ouders hebben het wel eens meegemaakt, dat gevoel van paniek wanneer je kleine kind ineens nergens meer te bekennen is in de speeltuin of supermarkt. Nieuwe technologie moet daar nu verandering in gaan brengen. In de vorm van spraakhorloges en miniatuur volgapparatuur kunnen ouders hun kind continu in de gaten houden. Bezorgde ouders konden hun oudere kinderen al in de gaten houden met diverse smartphone applicaties, maar nu is er ook een oplossing voor de kinderen die te klein zijn om een eigen smartphone bij zich te dragen. Deze nieuwe apparaten maken gebruik van GPS, wifi en andere locatie-trackingtechnologie en kunnen gekoppeld worden aan applicaties op de telefoon van de ouders. Zo komt Filip Technologies later dit jaar met een horloge dat de locatie van het kind volgt. Daarnaast kunnen de ouders 5 personen instellen waarmee het horloge (en daarmee het kind) kan communiceren. Ook wanneer het kind zelf in paniek raakt biedt het horloge een oplossing. Het kind kan een rode paniekknop indrukken en dan worden de ingestelde personen een voor een gebeld tot er één opneemt. Een prijs is nog niet bekend, wel dat AT&T het netwerk zal verzorgen. Ook de Trax van Wonder Technology Solutions biedt ouders de mogelijkheid om hun kinderen in de gaten te houden. Ook dit apparaat maakt gebruik van trackingtechnologie om de locatie van je kind te bepalen. Voor die momenten dat je kind ineens spoorloos is en je hem nergens meer kunt vinden. Daarnaast kun je met de Trax ook een elektronisch hek instellen waarbinnen je kind vrij mag rondzwerven. Zodra het kind deze lijn passeert verstuurt het apparaat meteen een waarschuwing naar de ouders. De Trax komt deze maand op de markt in meer dan 30 landen, ook in Nederland, en kost 219 dollar. Vervolgens kun je het apparaat 2 jaar lang ‘gratis’ gebruiken, daarna betaal je een maandelijks bedrag van 5 dollar.

Bron(nen):   New York Times      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. nadine_v

    Het nadeel is dat je kind niet leert dat er regels en grenzen zijn. ‘Tot daar en niet verder’: daar hielden mijn kinderen zich aan. Wel zo rustig!

  2. catchit64

    Is dit een reclame voor de bovengenoemde merken? De apparaatjes die je je kind kunt geven om ze te traceren bestaan als jaren. TrackJack, een Nederlands bedrijf is hier al zeker 5 jaar mee bezig. Nieuwe bedrijven komen als paddestoelen uit de grond want vorige week zag ik in het programma BV Brabant ook zo’n apparaat
    https://www.youtube.com/watch?v=3rcqbgCS_PI

    Beste redactie, oud nieuws is geen nieuws helaas…

Reacties niet toegestaan