5 gametitels om naar uit te kijken in 2014

De gamers hebben in 2013 niks te klagen gehad. Een jaar vol geweldige titels, met als hoogtepunt Grand Theft Auto V. Maar laten we eens bekijken wat er voor 2014 op de planning staat. Hieronder alvast een lijst met 5 titels om naar uit te kijken in 2014, aldus De Morgen.
 1. Destiny In opdracht van Activision is Bungie, de makers van de legendarische Halo reeks, bezig met een nieuwe titel. Het gaat om een sciencefiction schietspel in een postapocalyptische wereld. Dat klinkt als het bekende Halo verhaal, maar Bungie garandeert dat Destiny een compleet nieuwe ervaring zal bieden. Zo worden single en multiplayer met elkaar gemixt en is het op ieder moment mogelijk om tijdens je persoonlijke avontuur de hulp in te schakelen van je online vrienden.
 2. Watch Dogs Het Franse Ubisoft is bezig met een ‘openwereldgame’ die zich afspeelt in de nabije toekomst. Het verhaal speelt in Chicago, maar de wereld is ondertussen flink veranderd, een centraal computersysteem zorgt er voor dat persoonlijke privacy niet meer bestaat.
 3. Dying Light De zombiehype lijkt zich in 2014 rustig voort te zetten, al geeft Dying Light wel een twist aan het bekende zombiegenre. Het wordt een mix tussen een firstperson schietspel en een ‘freerunning/spring’ game. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld ‘Mirror’s Edge’, maar dan met zombies.
 4. Murdered: Soul Suspect Het Japanse Square Enix komt met een nieuwe detectivegame, maar die begint uitermate opmerkelijk. Als politieagent word je meteen slachtoffer van een moord, na je dood ga je als geest op zoek naar de oplossing achter de moord. Vergelijkbaar met games zoals L.A. Noire, die zich in een rustiger tempo afspelen.
 5. South Park: The Stich of Truth In 2014 verschijnt ook de langverwachte videogame variant van South Park. De game is ontwikkeld in samenwerking met Matt Stone en Trey Parker, de bedenkers van de South Park reeks. Nu komt het maar weinig voor dat videogames over populaire tv-shows daadwerkelijk goed zijn, maar vooralsnog ziet South Park: The Stich of Truth er veelbelovend uit.

Bron(nen):   De Morgen      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ik kijk erg uit naar Elite: Dangerous, de erfgenaam van de eerste ‘openwereldgame’ Elite.

 2. Oh_Oh_SarCastro

  Killer instinct. Voor velen in Amerika is dit een system seller.

Reacties niet toegestaan