13 gadgets die binnenkort op de consumentenmarkt verschijnen

Naast het iPhone stroomstootwapen waren er natuurlijk nog veel meer leuke gadgets op de 2014 Consumer Electronics Show in Las Vegas. Hieronder volgt een lijstje met 13 opmerkelijke, bijzondere of gewoon erg leuke dingen die te zien waren in Las Vegas, samengesteld door The Wall Street Journal. Daar is ook een slideshow te vinden van de producten die we binnenkort op de consumentenmarkt mogen verwachten.
 1. Een lichtgevende helm om de zichtbaarheid van de gebruiker te verhogen, mogelijk een alternatief voor de bekende gele bouwvakkershelm.
 2. De 3Doodler, een 3D-printing pen. Voor als 3D-printen nog niet innoverend genoeg was komt er nu ook een 3D printer in penvorm, om thuis 3D figuurtjes te ‘schrijven’.
 3. Het ‘Mother Data’ monitoringssysteem. Een systeem dat gegevens verzamelt van de gebruiker en dit gebruikt om de gebruiker te informeren. Zo kan dit systeem bijvoorbeeld bijhouden of de koffiebonen bijna op zijn en of de kinderen hun tanden hebben gepoetst.
 4. De FV2 Concept van Toyota, een auto zonder stuur, die wordt bestuurd door naar links of rechts te leunen.
 5. Het systeem van Petzila stelt gebruikers in staat om contact te houden met hun huisdieren zodra ze het huis verlaten. Het systeem kan gebruikt wordt om te praten met je huisdieren, om foto’s te nemen of zelfs om de dieren eten te geven.
 6. De Belkin WeMo SmartSlow is de eerste sudderpan die bestuurd kan worden met een smartphone. Gebruikers kunnen de instellingen aanpassen terwijl ze nog niet thuis zijn.
 7. De Kolibree, een elektronische tandenborstel die aanvoelt hoe lang en hoe goed iemand zijn tanden borstelt. De informatie is vervolgens te zien op, uiteraard, de smartphone.
 8. Het Franse Spark Racing Technology kwam ook met een elektrische F1 auto op de proppen, de Spark-Renault SRT_01E.
 9. Een Pleo dinosaurus, die ondertussen al te koop staat op Amazon. Een interactief stuk speelgoed dat zich zou gedragen als een echte babydinosaurus.
 10. Enkele robots die bestuurd worden door een smartphone.
 11. De Power Pot X, een Kickstarters project dat warmte kan omzetten in elektriciteit. Zo kan je de warmte van je gebakken eieren gebruiken om nog wat brood te toasten.
 12. Naast het aparte FV2 Concept komt Toyota in 2015 ook met een auto die draait op waterstof en alleen maar waterdamp uitstoot.
 13. De Digital Gyroscope Cruizcore XG1300L van Microinfinity. Een hele mond vol, maar het is een klein apparaat dat helpt bij het maken van nauwkeurige tekeningen.

Bron(nen):   The Wall Street Journal      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. catchit64

  De Pleo dinosaurus is al lang op de markt en volop verkrijgbaar. Afgelopen juni was de Robocup in Eindhoven waar een compleet paviljoen voor kinderen was ingericht met een hele hoop Pleo dinosaurussen dus ik vrees dat er meer producten als nieuw worden gepresenteerd terwijl ze al lang verkrijgbaar zijn.

  • Mo Meta

   De Pleo wordt al sinds 2009 verkocht. De Pleo op de beurs is de derde generatie Pleo.

   (in antwoord op catchit64)

Reacties niet toegestaan