WhatsApp gebruikers wijken uit naar Telegram. Is dat veilig?

De berichtenapp Telegram Messenger is de op één na meest gedownloade app in de Nederlandse appstore, terwijl de populaire concurrent WhatsApp bijna uit de top tien is verdwenen. In de Google Play Store is de app inmiddels tussen de vijf en tien miljoen keer gedownload. Veel gebruikers blijken huiverig voor WhatsApp nu dat is overgenomen door Facebook. Facebook weet al veel van je en krijgt daar door de verwerving van WahtsApp nog een heleboel gegevens bij, waaronder je telefoonnummer. De Telegram Messenger-app werd vorig jaar augustus uitgebracht door Pavel Durov. Hij is de mede-oprichter van VKontakte, de Russische variant van Facebook. De makers van de Telegram-app zeggen zich te concentreren op het beschermen van privégegevens. Berichten die worden verstuurd worden niet getraceerd of opgeslagen door de app. Kenners zeggen dat van Telegram nog onvoldoende vaststaat of de beveiliging op orde is

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. harrr

  Het is maar de vraag of iedereen overstapt vanwege de beveiliging. Die aanname zal best wel eens onjuist kunnen zijn. De meeste mensen realiseren zich best wel dat, als je veilig wilt, je internet abo moet opzeggen.

  mijn reden:
  Ik heb niets met facebook, WIL dat ook nooit. Dus toen die zuckerberg aan mijn achterdeur stond om me achterom te kopen heb ik meteen het whatsapp account opgezegd en (inderdaad) telegram geinstalleerd. Iedereen in mijn lijst is inmiddels ook om dus er is gewoon leven na whatsapp.

  En die beveiliging:.. Die kenners die zeggen dat het niet veilig is staan dus in de rij om die 200.000$ te incasseren die geboden wordt aan degene die een gat in de beveiliging schiet?.. al deze berichten vind ik maar FUD

 2. Dead Silence

  Whatsapp is ook passe voor mij.

 3. Karel Kritisch

  Nee Telegram is Russisch en stuurt alles door naar de FSB ipv de NSA. Om het even dus..

 4. Robert Huisman

  Inmiddels lijkt Telegram vrij viraal te gaan, want het regent contacten die blijken over te stappen. Daarmee neemt de waarde van Whatsapp af. Volgens http://www.telegrammessenger.nl/ is en blijft telegram altijd gratis. Of Telegram uiteindelijk niet hetzelfde pad opgaat, valt moeilijk te voorspellen. Maar duidelijk is wel dat als je op internet een vertrouwensbreuk pleegt de klant snel weg is.

 5. Edward_II

  Waar blijft de Europese wetgeving die communicatiebedrijven verplicht om hun diensten open te stellen voor integratie met soortgelijke diensten van concurrenten?

Reacties niet toegestaan