Telefoonbatterij bijna leeg? Zet deze apps uit

Heb je geen zin om je telefoon de hele tijd op te laden, dan kun je ervoor kiezen om bepaalde apps niet te gebruiken. Vooral apps voor sociale media verbruiken veel stroom, maar er zijn grote verschillen per app. Zo is Facebook Messenger een echte stroomvreter en is Whatsapp veel zuiniger. Je smartphone gaat vooral zo snel leeg, omdat apps van sociale media continu contact zoeken met de server. Wil je dat je batterij echt lang meegaat, dan kun je het beste de apps verwijderen of je mobiele internetverbinding uitzetten. Maar je kunt ook kiezen voor apps die minder vaak contact zoeken met de server, zoals Skype of Whatsapp en niet Blackberry Messenger of Facebook Messenger. Ook bij andere apps zijn er grote verschillen in stroomgebruik. Google Maps kost meer batterij dan Apple Maps, maar Gmail is dan weer veel zuiniger dan Hotmail. Hieronder geeft producent van netwerkapparatuur Alcatel-Lucent een overzicht van het energieverbruik per app (in de vorm van het aantal keer dat de app contact zoekt met de server).    

Bron(nen):   Z24      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Google Now is ook een stroomvreter heb ik gemerkt. Met Google Now ingeschakeld zakt de batterij 12% terwijl ik ‘s nachts slaap. Met Now uitgeschakeld zakt hij maar 3%.

 2. RhodBerth

  ‘s Nachts je data uit, wordt je ook niet gewekt door berichtjes.

  Verder moet je alle sync apps op 1x per 15 min (oid) zetten, ipv continue synchronisatie.

  Uitzetten is ook weer zo rigoureus. Dat lijkt een beetje op het advies: “Wil je benzine besparen, doe dan nooit de motor van je auto aan.”

 3. Dead Silence

  Ik heb al die troep niet en dus een excellente accuduur.

Reacties niet toegestaan