Elon Musk: Tesla maakt ‘futuristische’ zelfrijdende robo-taxi

Tesla is druk bezig met de ontwikkeling van een zelfrijdende taxi. Ook gaan de Cybertruck, de Tesla Semi-vrachtwagen en de nieuwe Roadster-sportwagen volgend jaar in productie. Zegt Elon Musk.

De Tesla-CEO kondigde in Texas de plannen voor de komende jaren aan. Nieuwe fabrieken zoals in Berlijn moeten de productie opvoeren van bestaande modellen.

De rijkste man ter wereld kwam met informatie over een aantal toekomstige projecten. Interessant is de 'robo-taxi', die zonder menselijke chauffeur zou moeten gaan rijden. "Er komt een speciale robotaxi die er behoorlijk futuristisch uitziet", vertelde Musk.

Ook gaat Tesla volgend jaar beginnen met de productie van de mensachtige robot Optimus. Robots en kunstmatige intelligentie (AI) worden een nieuwe prioriteit van het bedrijf.

"Optimus zal ons idee van wat een economie is omverwerpen. De robot moet in principe alles kunnen doen wat mensen niet willen doen", legt Musk uit.

"Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar als je de ontwikkeling van Optimus ziet en we ervoor kunnen zorgen dat het veilig is, geen Terminator-gedoe, dan zal het de wereld meer veranderen dan de komst van auto's heeft gedaan." 

Bron(nen):   RTL Nieuws