Facebook komt weer met een verplichting

Deze keer verplicht Facebook de gebruikers om de Facebook Messenger app te gebruiken om berichten te versturen. Met een iPhone- of Androidtoestel kun je alleen met je Facebook-app binnenkort geen berichten meer versturen. Messenger, ontwikkeld door Facebook, is vergelijkbaar met Whatsapp: Je kunt er privéberichten mee versturen en ontvangen. Facebook probeert al een tijd om mensen Messenger te laten downloaden. Sommige Facebookgebruikers kregen al meldingen dat Messenger gedownload moet worden om nog berichten te kunnen versturen. Binnenkort krijgen alle Facebookgebruikers zo'n melding en wordt de normale Facebook-berichtenfunctie verwijderd. Op de PC, Windows Phone en iPad kan de berichtenfunctie nog wel gebruikt worden. Mensen met een iPhone- dan wel Androidtoestel zien nog wel de meldingen van nieuwe berichten in alle Facebook-apps. Om ze te zien moet eerst Messenger geïnstalleerd worden. Facebook verklaart dat per maand ongeveer 200 miljoen mensen Messenger gebruiken. Ze versturen 12 miljard berichten en zouden 20% sneller reageren. "Zoals we hebben gezegd, is ons doel om van Messenger de beste mobiele messaging-ervaring te maken en we willen verwarring met het normale Facebook voorkomen."  

Bron(nen):   Nu      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Super handig. Ik snap niet waar Maroesje zo moeilijk over doet.

 2. harrr

  Nee hoor, geen veplichting.
  Gewoon geen facebook gebruiken.
  Klaar.

 3. Bastiaan Welmers

  Je kan vooralsnog facebook chat gewoon gebruiken via XMPP en dus elk standaard IM programma. Geen speciale app voor nodig.

 4. catchit64

  We kunnen wel piepen maar het is gewoon een verdomd goed commercieel bedrijf of je het nou leuk vind of niet. Je zal het maar bedacht hebben 🙂

 5. Peter

  Eindelijk. Wat een rust. Vreselijk irritant vind ik die chat. Je kunt het wel uitschakelen, maar dan nog krijg je inderdaad meldingen en mensen kunnen zien of je online bent. En dat vind ik het ergste. Of dat dan nog is, weet ik niet. Ik hou helemaal niet zo van chatten.

 6. Dead Silence

  Weg met die rotzooi. Gebruik die social rommel allemaal niet. Heb wel wat beters te doen.

 7. Robert

  Het is een product wat Facebook GRATIS aanbiedt.
  Je hoeft het niet te gebruiken, en ze zijn vrij hun eigen regels te bepalen.
  Snap de ophef niet.

Reacties niet toegestaan