In Singapore regelen ouderen zelf het stoplicht

Als het stoplicht op groen staat, moet je als voetganger vaak doorlopen, anders is het alweer rood voor je aan de overkant bent. Veel ouderen hebben een tragere tred en komen dan dus te laat. Daar hebben ze in Singapore iets op gevonden, schrijft het Belgische blog Express.be. Zestigplussers kunnen met een speciale seniorenkaart zelf de oversteektijd met drie tot dertien seconden verlengen. Vijf jaar geleden is Singapore met het experiment gestart en het is een succes. Eind volgend jaar moeten 500 kruispunten met de technologie zijn uitgerust. Uit onderzoek blijkt ook dat ouderen moeite hebben om op grote wegen op tijd de overkant van de weg te bereiken. Ze mijden daarom vaak drukke kruispunten. Singapore kampt met een flinke vergrijzing. Begin jaren zeventig was de gemiddelde leeftijd 19,5 jaar. Tegenwoordig is dat 38,9.
De technologie kan misschien ook in ons land er voor zorgen dat ouderen zich vlotter en veiliger door het verkeer kunnen bewegen.

Bron(nen):   Express.be      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. brabantman

    Kom regelmatig in Singapore. Moet zeggen dat je als voetganger daar wel aardig door moet stappen om de overkant te halen. Vroeg mij dit al eerder af, als je langzaam te been bent, hoe te doen. Trouwens ze hebben daar net als in heel Azie incl. China al tig jaren van die aftellende stoplichten. Daar willen die amateurs in Nederland nog proeven mee gaan doen. en natuurlijk veel commissies naar Azie sturen om dit ‘wonder’ te gaan bestuderen.

Reacties niet toegestaan