Steve Jobs zat er op één punt helemaal naast met de iPhone

Het loopt storm met bestellingen van de iPhone Plus, de eerste iPhone met een heel groot scherm. Dat had Steve Jobs nooit gedacht. Toen hem - in 2010 - werd gevraagd wat hij vond van de grote telefoons zei hij "no one would want to buy a phone with a big screen." Apple presenteerde er nu toch een om een simpele reden: de concurrentie maakt ze allang en ze verkopen prima. Herinneren we ons de introductie van de iPhone 4. Daar was in het begin gedoe om, omdat de antenne te zwak leek; bellers verloren soms zomaar het contact. Jobs moest een extra persconferentie geven om de iPhone 4 te verdedigen. Er werd hem gevraagd of de antenne niet groter kon worden gemaakt door de hele telefoon groter te maken. Slecht idee. "Je kunt een grotere telefoon niet goed in je hand houden. Niemand gaat zoiets kopen. Het lijkt wel een Hummer."

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Double standards:
  http://imgur.com/tdTOVP8

  Jobs was een geniale ondernemer, maar iedereen weet dat de technische kant van Apple niet echt bij hem lag. Los daarvan, heeft hij het vaker mis gehad. Ik heb niets dan lof voor deze man. Of je nu van Apple houdt of niet, in mijn ogen kun je niets anders dan waardering hebben voor wat deze man allemaal heeft gepresteerd en in gang heeft gezet (en gekopiëerd).

  Maar dat wil nog niet zeggen dat het een goeroe is die altijd gelijk heeft. Natuurlijk is die iPhone 4 inmiddels veel te klein. Jobs wilde ook geen iPad Mini. Nu is dat ook een gedrocht van een ding, want je hebt veel betere mini-tablets. Maar ook daar zat ie ernaast.

  • Point

   Je hoeft niet altijd gelijk te hebben om toch een standbeeld te verdienen. Zonder Jobs hadden we een paar dingen niet gehad. Zoals iTunes, heeft hij toch maar voor elkaar gekregen, wat niemand is gelukt zelf Sony niet die daarvoor alles in huis had maar het idee kapot vergaderd heeft.

   (in antwoord op vandehoedenderand)
 2. Point

  Jobs was een visionair en dan gaan mensen zeuren over te groot of iets dergelijks. Erg veel mensen hebben een zeer klein denkraam, Jobs in ieder geval niet.

  • RhodBerth

   Jobs was helemaal geen visionair. Hij was iemand die bestaande techniek mooi, aantrekkelijk en goed werkbaar kon maken. Hij was de verbinding tussen technici en niet-technische gebruikers. Hij maakte van nerd-gadgets mooie apparaten met uitstraling.

   Maar nee, hij was geen visionair. Hij heeft niks bedacht of gedaan wat een ander voor hem nog niet had gedaan. Hij deed alles alleen beter.

   Jobs was een verbeteraar die het werk van andere visionairs goed op de markt bracht en verkocht.

   (in antwoord op Point)
   • Volledig

    “Hij was iemand die bestaande techniek mooi, aantrekkelijk en goed werkbaar kon maken. Hij was de verbinding tussen technici en
    niet-technische gebruikers. Hij maakte van nerd-gadgets mooie apparaten met uitstraling.”

    Dat is precies wat een visionair is.

    (in antwoord op RhodBerth)
   • Point

    Lees nog even goed het commentaar van ‘Volledig’ of kijk op de website van ‘Visionair.nl’ voor een definitie van visionair. Dan weet je dat ook weer.

    (in antwoord op RhodBerth)
    • RhodBerth

     Jobs was geen visionair, je geeft het zelf al aan. “Erg veel mensen hebben een zeer klein denkraam”

     Dat gold ook voor Jobs want hij zag geen toekomst voor een telefoon met een groot scherm. Zijn visie ging niet verder dan mooier/gebruiksvriendelijker maken wat er al was. Visionair zijn gaat juist verder dan het ‘nu’ verbeteren.

     Visionair zijn betekent juist dat je vergezichten hebt. Die had Jobs niet en dat blijkt al uit het feit dat de iPhone eigenlijk al jaren niet meer innoveert en al jaren achter de markt aanloopt.

     Als je met visionair sec bedoelt dat Jobs een visie had dat alles mooi en gebruiksvriendelijk en fool proof moest zijn dan heb je technisch een punt, maar dat is niet wat we in de praktijk een visionair noemen.

     (in antwoord op Point)

Reacties niet toegestaan