We maken wifi 5 keer sneller, zegt Samsung

Samsung heeft een nieuwe wifi-techniek ontwikkeld die vijf keer sneller is dan wat met de huidige wifi-standaarden mogelijk is. Dat is wat het bedrijft zegt. En die techniek komt niet ooit beschikbaar, maar al in 2015, dus over een aantal maanden zijn de nieuwe telefoons van Samsung er meer uitgerust. Samsung zegt dat z’n nieuwe technologie data-overdracht via wifi mogelijk maakt aan snelheden van 4.6 Gbps of 575 MB per seconde. Het betekent bijvoorbeeld dat een video van 1 GB in drie seconden van het ene naar het andere apparaat kan getransfereerd worden en dat er in real time ongecompresseerde high definition video's van bijvoorbeeld mobile devices naar TV’s gestreamd kunnen worden. Je zal er wel een nieuwe router voor nodig hebben.

12 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. vandehoedenderand

  Laten we het hopen. Hoe sneller, hoe beter. Goed bezig, daar. Ondanks de dalende populariteit van de mobieltjes. Ik ben bijzonder blij met mijn S5 en Note. Eigenlijk moeten ze nog een kekke router maken daar. Mijn Apple-router (die nieuwe toren) heeft kuren. Moet dat ding eigenlijk maar gewoon weggooien.

 2. Windows 8

  Ook toevallig zeker?
  “Samsung last week said its quarterly operating profit plunged 60% because of stagnating smartphone sales”

 3. Dead Silence

  575 MB/s, dan doe je er dus minder dan 2 seconden over om 1 GB over te pompen. Alleen is de geheugensnelheid of andere interne bandbreedten van het receptor device de beperkende factor.

 4. Pietje_Precies

  allemaal hahaha. Want als het geen standaard is heb je er geen ruk aan. Kun je alleen snel tussen Samsung apparaten kletsen. De IEEE(networking standaarden) is ook al bezig met 802.11ad, die nog grotere bandbreedte biedt dan 802.11ac (waar nu langzaam adoptie van is) 802.11ad levert 7Gbps op de 60GHz band. (goed voor korte afstand: nooit meer kabels tussen TV en Media center/beamer/stereo monitor/PC etc).
  ik zie de essentie niet van een Samsung spefieke variant….
  uw internet abonnement is met een beetje geluk 100MB, dus die 4k film binnenhalen duurt nog wel eventjes. Maar eenmaal binnen je Samsung netwerk staat ie in 5 seconden op je telefoon…..

 5. harrr

  nvt

Reacties niet toegestaan