Apple kondigde donderdag geruisloos een revolte aan

Er werd in de presentatie van de nieuwe iPads geen aandacht aan besteed. ten onrechte. In de nieuwe iPads, waarmee je ook verbinding kunt maken via het mobiele netwerk van een telecombedrijf, zit geen SIM-kaart van zo'n telecombedrijf, maar een SIM-kaart van Apple. En (om te beginnen in de VS en Engeland) kun je een contract afsluiten met de provider van je keus. Dat kan dus ook een heel kort abonnement zijn, van een maand bijvoorbeeld. Of je kiest nu de tijdelijke aanbieding van de een, en als die is afgelopen de aanbieding van de andere provider. En als je naar ander land gaat neem je voor de duur van je verblijf een abonnement in dat land. Zolang de Apple SIM-kaart alleen in iPads zit is er voor KPN, T-Mobile en de anderen nog niet veel aan de hand. Maar de volgende stap zal de iPhone zijn en dan verandert er ineens heel veel. Voor de consument ten goede.

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Zmirlap

  Zeg 3huis, volgensmij is je WEL-account gehackt door een apple-fanboy….

 2. Windows 8

  Hoe werkt dat dan juist 3huis via die apple SIM?
  Belangrijkste lees ik niet

 3. Koper

  Ik juich de ontwikkeling toe, maar zie ook de ondoorzichtigheid komen. Mensen willen niet elke maand uitzoeken met welke provider ze te maken hebben. Ze willen vooral de goedkoopste oplossing.

  Als Apple daarin gaat bemiddelen en je als consument dus niets meer hoeft uit te zoeken (na te denken) is het spel op de wagen. Reken maar dat Samsung, Sony en HTC hier ook van willen meeprofiteren en zullen volgen.

Reacties niet toegestaan