Wellicht dat Amsterdamse fietsen binnenkort op de daken staan

Tech, auto's, fietsen
maandag, 04 juni 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Op dit moment heeft Amsterdam te maken met een groot fietsenprobleem. Er worden elke dag 300.000 fietsen geparkeerd in het openbaar. Er zijn echter slechts 200.000 officiële plaatsen waar fietsen geparkeerd kunnen worden. Dit betekent dus dat er een tekort is van 100.000 officiële parkeermogelijkheden.
Een ingenieursbureau uit Amsterdam heeft nu een handige methode gevonden om dit probleem op te lossen. Ze willen automatische opslagplaatsen bouwen op de daken in Amsterdam. Velominck is het bedrijf dat voor deze opslagplaatsen moet gaan zorgen, omdat ze al eerder automatische opslagplaatsen gemaakt hebben in Amsterdam, zij het dan ondergronds.
Het systeem werkt heel simpel. Je gebruikt je persoonlijke pas om toegang te krijgen tot het systeem. Vervolgens gaat er een deur open, waardoor jij je fiets erin kan plaatsen. Het systeem zorgt ervoor dat de fiets word opgeslagen op het dak en wanneer je terugkomt hoef je enkel weer de pas te gebruiken om je fiets terug te krijgen.
Al moet je nog even geduld hebben voor het zover is. De verwachting is dat het nog minstens 5 jaar gaat duren voordat het systeem in gebruik genomen wordt.
Bron(nen): Wired